Kecmanović o Đokoviću: Šokiran sam, ali reakcije srpskih sportista su izostale sa razlogom!

- U dobroj sam formi, pobedom sam krenuo sezonu, što je uvek pozitivna stvar - rekao je mlađani Srbin

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Zou Zheng / Xinhua News / Profimedia

Miomir Kecmanović je jedan od tenisera koji će imati najviše “koristi” od deportacije Novaka Đokovića iz Melburna.

Umesto da igra sa najboljim na svetu, protivnik mu je bio mnogo slabije rangiran Italijan Karuzo, tek 150. na svetu, koga je rutinski izbacio u tri seta. Ali najmlađi srpski teniser iz svetskog vrha (78) ne likuje zbog toga. Naprotiv, ne krije koliko mu je teško.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kakva je vaša reakcija na sve što se desilo Novaku?

– Sve to je sa Novakom ostavilo je traga na svima nama u Melburnu. Šokiran sam svim ovim što se dogodilo i mislim da je tenis ovim događajem u Australiji mnogo izgubio baš kao i sam gren slem u Melburnu, jer neigranje najboljeg svetskog tenisera je nenadoknadiv gubitak. Bez obzira što je Novak prvi igrač sveta, devetostruki šampion u Melburnu i što mi žreb nije bio naklonjen da u prvom kolu idem upravo na nepobedivnog, na idola, zaista sam očekivao sa velikim nestrpljenjem i radošću da na centralnom terenu razmenimo lopte. Na žalost ta želja mi se nije ispunila i to mi je oduzelo uživanje bez obzira što bi Novak u tom susretu bio apsolutni favorit.

Koliko poznajete Đokovića?

– Lično sam mu neizmerno zahvalan na njegovoj podršci, na njegovom nesebičnom angažovanju da mi pomogne jer ovaj naš teniski put je jako težak, posebno u početnoj profesionalnoj fazi, a tu je svaka rečenica vrhunskog asa kao što je Novak zlata vredna. U mom debiju u Dejvis kupu na kraju 2021, prvi put sam imao priliku da provedem dane i vreme sa Novakom, kako na svakodnevnim treninzima, tako i u druženju van terena, za stolom kada smo jeli ili igrali društvene igre. Mnogo sam naučio od njega i mislim da je ta Novakova osobina da svoje znanje i neverovatnu energiju prenese na nas mlađe zadivljujuća.To vreme provedeno u Dejvis kupu u Insbruku i Madridu meni će ostati u najdivnijoj uspomeni, jer provesti 24 sata sa jednom takvom sportskom i ljudskom veličinom je posebno iskustvo i privivilegija.

Mnogi smatraju da su srpski sportisti morali više da reaguju, šta ti misliš?

– Reakcije su izostale iz jednostavnog razloga. Kuvala se odluka australijskih vlasti, zato su se mnogi ustručavali da iznesu svoje mišljenje, jer su se bojali da jedna srpska reč Novaka može koštati pozitivne odluke po njega. Izgleda da svaka srpska reč i bilo koje naše mišljenje obavezno nailazi na potpuno drugačije reakcije u medijima, posebno zapadnim tako da je zbog toga izostala naša pravovremena podrška. Naravno svi smo bili za Novaka, svi smo se nadali najboljoj odluci što se tiče situacije sa njim, ali na žalost to sve nije bilo dovoljno da se pobedi odluka Vlade Australije.

O tenisu se u Melburnu uopšte ne priča, koliko je to opterećujuće što je sve u senci ovog skandala?

– Politika koja je ušla u tenis, ovde u Australiji mnogo je lošeg donela za ovaj naš prelepi sport. Posle svega ovoga nikada više ništa neće biti isto. Misli svih nas su sada umesto u fokusu na tenis, igru, rivale, usmerene na nemili događaj i sve ono što se dogodilo najboljem od nas.

Koliko ste zadovoljni svojom igrom?

– U dobroj sam formi, pobedom sam krenuo sezonu, što je uvek pozitivna stvar. Imao sam dobar meč protiv Karaceva u Sidneju, nisam iskoristio svoje šanse. Na sezonu koja je u povoju gledam kao na nešto gde želim da napravim sledeći iskorak.

Da li još radite sa Davidom Nalbandijanom, koliko ste zadovoljni saradnjom sa njim. Šta vam je doneo?

– Naša saradnja još traje, pokazala je rezultate i svakako da treniranje sa jednm takvim igračem koji je osvajao velika takmičenja i pobeđivao najbolje, to je ono što je meni bilo potrebno.

Prvi protivnik vam je sada Italijan Karuzo prvi protivnik. Šta mislite o njemu?

– Igrali smo prošle godine upravo u Australiji u pripremnom turniru za ovaj turnir, kada sam pobedio u tri seta. Daću sve od sebe da i ovaj put stignem do pobede već posle tri odigrana seta. Karuzo je odličan igrač, nije lak protivnik, ali spremiću taktiku za koju verujem da će biti ona prava za pobedu.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar