Arkan nakon ovog događaja NIJE kročio na Marakanu: Evo ko je učestvovao u njegovom OSLOBAĐANJU iz zatvora

Sagovornik Objektiva podseća da su mediji pisali kako su Arkana oslobodili navijači Crvene zvezde

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA PHOTO / EPA FILES

Franjo Tuđman, bivši predsednik Hrvatske, naložio je da se 48-godišnji Željko Ražnatović Arkan hitno pusti iz zatvora u junu 1991, nakon što mu je dojavljeno da mu je u Beogradu otet unuk, sin njegove ćerke Nevenke, otkriva za Objektiv dobro obavešten izvor iz bezbedonosnih službi.

Prema našim saznanjima, mozak operacije bio je srpski biznismen Milija Milosavljević, poznatiji kao Milija Ktitor.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako smo juče već pisali o tome, Tuđman je otmicu svog unuka iskoristio da dogovori u zamenu oslobađanje Arkana iz Hrvatskog zatvora. Više o tome čitajte klikom OVDE. 

Nakon povratka Arkana u Beograd, njegove aspiracije su se promenile.

NIJE VIŠE KROČIO NA MARAKANU

Sagovornik Objektiva podseća da su mediji pisali kako su Arkana oslobodili navijači Crvene zvezde i dodaje da to nije tačno.

– Simptomatično je da Arkan posle toga nikad nije kročio na Marakanu, već je dolazio na stadion Partizana, jer su u njegovom oslobađanju učestvovali “grobari” – otkriva izvor Objektiva.

Redakcija Objektiva pokušala je juče da stupi u kontakt s Milijom Milosavljevićem – Milijom Ktitorom, ali rečeno nam je da je u Barseloni. Aleksandar Aca Mandić, sin Milenka Mandića Mande, koji je sa komandantom SDG ubijen u „Inter- kontinentalu” 15. januara 2000. godine, rekao nam je da je njegov otac išao na suđenje u Zagreb.

– Moj otac i Sveta Maraš su se spremali da idu na suđenje Arkanu u Zagrebu, koje je bilo biti ili ne biti. Imao sam 11 godina. Išli su „fijatom kromo” – priseća se Mandić.

Arkan je sa još tri muškarca uhapšen 29. novembra 1990. sa arsenalom oružja u Dvoru na Uni.

Hrvatski sud ga je teretio da je “pripremao sudelovanje u oružanoj pobuni koja je usmerena na ugrožavanje ustavom utvrđenog držav- nog i društvenog ustrojstva i sigurnosti Hrvatske”.

Ražnatović se, po savetu advokata, branio ćutanjem. Tokom maja 1990. izjavio je samo da je proces “nelegalan i nelegitiman”.

Piše: Danica Ćuruvija

OVU I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 17. JANUAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar