Crni scenario za Novaka: Ako se ovo desi na AO, Đoković gubi prvo mesto na ATP listi!

Najveća pretnja Novaku je Danil Medvedev

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

Novak Đoković ostao je bez šanse da odbrani titulu iz Melburna, koju je osvojio 2021. godine.

Zbog odluke Federalnog suda da najbolji teniser sveta mora da napusti Australiju, on bi sada mogao da izgubi prvo mesto na ATP listi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Najveća pretnja Novaku je Danil Medvedev, u ovom trenutku drugoplasirani na ATP listi. Razlika između Đokovića i Rusa je 2.080 poena. Novak svakako ostaje bez 2.000, jer nije u situaciji da brani rezultat od lane, a to je pobeda u finalu. Samim tim otvoren je put 25-godišnjem Moskovljaninu da ga prestigne. Medvedev brani 1.200 bodova osvojenih na osnovu činjenice da je prošle godine igrao finale. Ukoliko bi osvojio naslov, na meniju bi imao dodatnih 800 i tako bi posle duge vladavine smenio Novaka na vrhu.

Šansi se nada još jedan predstavnik mlađe garde. U pitanju je Aleksandar Zverev, trećeplasirani na ATP listi. Nemac u ovom času zaostaje za Novakom 3.045 bodova, a s obzirom da je 2021. dogurao samo do četvrtfinala brani svega 760 bodova. Ukoliko bi Zverev osvojio titulu na Austrlijan openu to bi mu donelo dodatnih 1,240 poena i proboj na lidersku poziciju rang liste najboljih tenisera sveta.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar