Još neizvesno da li će RASPUST u Srbiji biti produžen: Ne zna se da li će đaci prve nedelje biti ONLAJN

Kristina Mihailović, iz Udruženja roditelja, kaže da su protiv odlaganja početka drugog polugodišta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Prilikom utvrđivanja najnovijih epidemijskih mera Ministarstvo zdravlja je preporučilo da se produži školski raspust pa da učenici umesto 24. krenu u školu 31. januara.

Od utorka, kada je to predloženo, resor Vesne Bratić još se nije izjasnio o predlogu struke, pišu Novosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ministarstvo prosvete, nauke, kulture i sporta će kao i ranije veoma odgovorno razmotriti preporuku Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje i doneti odluku koja je u najboljem interesu đaka – kazao je Vladimir Knežević iz Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta.

– U stalnom smo kontaktu sa Sindikatom prosvete i u koordinaciji sa njima narednih dana ćemo odlučiti koji je najbolji način organizovanja nastave, odnosno da li će prva nedelja biti onlajn i da počne kako je planirano školskim kalendarom 24. januara ili da drugo polugodište u školskim i predškolskim ustanovama počne sedam dana kasnije. Svima nam je cilj da deci sačuvamo zdravlje, da dobiju što je moguće kvalitetnije obrazovanje u sadašnjim uslovima. O svim odlukama koje donese resorno ministarstvo javnost će biti na vreme obaveštena.

Doneta ODLUKA: Nema produžetka raspusta u Vojvodini, evo kako će đaci ići u školu

Kristina Mihailović, iz Udruženja roditelja, kaže da su protiv odlaganja početka drugog polugodišta, neprihvatljiva im je nastava na daljinu u prvoj nedelji, pa radije pristaju na produžetak raspusta.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar