OZBILJNO SA ĐUKOM

VIDEO – Đurić: Najveći antisrpski lobi u SAD dolazi iz Beograda, kako bi pritisak na našu zemlju bio veći

Gost Vladimira Đukanovića bio je bio je ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Đorđe Popović/Objektiv.rs

Novu epizodu velikog serijala intervjua “Ozbiljno sa Đukom”, u produkciji “Objektiv TV”, možete gledati na našem Jutjub kanalu i na portalu Objektiv!

Novi gost autora i voditelja emisije Vladimira Đukanovića bio je čovek koji bije bitke za Srbiju u najvećoj zemlji – ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić.

Na početku emisije govorilo se o tome koliko se sada ulaže u relaciju SAD – Srbija, te da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prepoznao značaj tih odnosa.

– Srbija sada širi svoje prisustvo tamo. Na dugi rok mi ćemo da stvorimo temelje naše političke infrastrukture u Vašingtonu – kaže Đurić.

Kako ističe, Beograd je na dobrom glasu, te više ambasadori SAD-a ne dolaze više po kazni u našu zemlju, već oni to sami traže:

– Znaju da se ovde lepo živi  – rekao je ambasador Srbije u SAD i najavio dolazak velike kompanije u našu zemlju, čija investicija vredi 1.6 milijardi:

– Reč je o ogromnim solarnim poljima koje će ta kompanija razvijati za Elektroprivredu Srbije, da bismo dodatno ojačali našu energetsku nezavisnost, da bismo doprineli obnovljivim izvorima energije.

Što se tiče situacije na KiM, gde samoprozvana vlast daje zapaljive, ekstremističke izjave, kao i situacije u Bosni gde se okupljaju zelene beretke, gost Vladimira Đukanovića objašnjava zašto se sve to dešava:

– Srbija se podiže. Prvo je predsednik Vučić, umesto praznih priča, krenuo da sređuje i čisti stvari: ekonomija je krenula da napreduje, pa infrastruktura, ulaže se u digitalizaciju, uložen je ogroman napor da se međunarodni položaj Srbije popravi i normalno da je krenula nervoza i naravno da okruženje to nervira, a nervira ih što rivalska, susedna država jača i plaši ih što oni svojim biračima nemaju šta da isporuče.

Dvojica sagovornika su se složila se isti ti, kojima smeta jaka Sbija, lobiraju u Vašingtonu, kako bi bio sve veći pritisak na našu zemlju, a na Đukanovićevu konstataciju da “vidimo i snage direktno iz Srbije da idu da lobiraju u SAD”, Đurić kaže:

– Najveći antisrpski lobi dolazi iz Beograda, iz političkih krugova koji znaju da nemaju političku podršku u narodu, da nemaju ideologiju i politiku.

Celu emisiju pogledajte u videu na početku teksta.

“Ozbiljno sa Đukom” je serijal ekskluzivnih intervjua koji vodi Vladimir Đukanović Đuka, advokat i član Predsedništva Srpske napredne stranke, i koji se emituje jednom nedeljno na našem Jutjub kanalu i na portalu Objektiv.rs.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar