“Antivakseri, sad je stvarno dosta GLUPOSTI”: Džonson osuo paljbu po PROTIVNICIMA vakcina

"Antivakseri potpuno greše"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Boris Džonson
AP/Alberto Pezzali

Premijer Velike Britanije Boris Džonson optužio je antivaksere da govore gluposti kada je reč o vakcinama protiv kovida.

On je rekao da oni koji šire pogrešne informacije na društvenim mrežama “potpuno greše” i da je vreme da im skrene pažnju, preneo je BBC.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Želim da kažem antivakserima, ljudima koji pišu gluposti na društvenim mrežama – oni su potpuno u krivu. Niste me čuli da kažem ovo ranije, jer mislim da je važno da imamo dobrovoljan pristup u ovoj zemlji i to ćemo održati – rekao je DŽonson, aludirajući da Britanija neće uvesti obaveznu vakcinaciju.

On je ukazao da se neke evropske kolege odlučuju za “prinudna” rešenja.

– Antivakseri potpuno greše, vreme je da im vlada skrene pažnju na ono što rade. Apsolutno je pogrešno, kontraprotuktivno, sve to što stavljaju na društvene mreže je glupost – naveo je Džonson.

REKORDAN broj novozaraženih u Engleskoj: Cifre u porastu peti dan zaredom

On je otkrio da oko 30 do 40 odsto od 17.000 pacijenata koji se nalaze u britanskim bolnicama zbog kovida “nisu vakcinisani nijednom dozom”.

– Ova brojka se povećava kada je reč o intenzivnoj nezi – naveo je DŽonson i dodao da većina hospitalizovanih nije primila buster dozu.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Tanjug

Komentari (2)

  1. @nenad , bas tako, to je i sam rekao. Sto bi znacilo da, u naaajboljem slucaju vskcine ne deluju dobro ako i deluju.... a bilo je mnogo prijavljenih slucajeva nuspojava vakcinisanima.... gde su ne prijavljeni slucajevi? A brojke izlecenih od covida, u koje spadaju vecinom( 60-70%) nevakcinisani? Da da... no, izbor je na nama, i ja nisam antivaxer vec na osnovu dugogodisnjeg iskustva smatram da vakcine ne mogu biti efikasne i vecinom bezbedne ako se razvijaju 3 meseca a ne bar 6 godina sto je zakonski minimum. Takodje, preventiva je vaznija od ovih covid vakcina ali i lek, sto vakcina nije( bar ne ova, a ni jedna, bez obzira sto su U proslosti mnoge vakcine i bile ucinkovite i bezbedne- kao sto rekoh, nisam antivakser). Zato, pamet u glavu, cuvajte se i koristite vid D3, Zink, djumbir, propolis, limun i cajeve, i fizicku aktivnost i bez straha, ne mesajte opreznost sa strahom jer strah proizvodi kortizol koji doslovno gusi imuni odgovor. Hvala. P. S nisam ni rekao da necu primiti vakcinu, no cekam da vidim koliko je usavrsena posle 3 godine...

    Odgovori

Ostavite komentar