PROGOVORILI Matejevi baba i deda: Evo šta sumnjaju da mu se dogodilo – jedna stvar im je ČUDNA

Na pitanje da li imaju nekih novih informacija o njemu, oni odgovaraju odrično

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Baba i deda nestalog Mateja Periša (27) su očajni zbog svega što se desilo i užasne neizvesnosti koja traje već nedelju dana.

U zgradi u Istarskoj ulici vrata stana novinarima su otvorili roditelji Metejeve mame Dženi L. koja nije bila u stanu iz kog je dopirala duhovna muzika.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Matejina mama nije kod kuće, otišla je na misu. Mi smo njegovi baka i deka. Matej je sa nama živeo ovde u stanu. Kod oca je išao ponekad na ručak samo. Mi smo ga odgajali ovde, borili smo se za njega.

Na pitanje da li imaju nekih novih informacija o njemu, oni odgovaraju odrično.

– Nemamo ništa ni mi, ni njegova majka. On je bio drag i kulturan dečko, sportista. Ljubazan i blag, sve naj, naj o njemu svi mogu da kažu. Bio je poslušan, sve je radio što smo ga molili. Bavio se sportom, trčao je svaki dan i išao u teretanu. Ništa loše. Poslednji put smo se videli u sredu, pre nego sto je krenuo za Beograd. Izgrlili smo se i izljubili, odavde je otišao za Beograd sa prijatelima.

Istakli su da su videli snimke koji su objavljeni u medijima.

– Videli smo, nama je čudno da neko nije pozvao kad su videli da trči. Momak koji je trčao jeste ličio na njega, ali nismo sigurni. On je bio čvrst, jak…

Dodali su i da ih niko od Matejevih prijatelja nije kontaktirao.

– Niko, ništa.. osim što mu je otac otišao tamo. Mi slabo kontaktiramo sa njim. Naša ćerka i on su razvedeni otkad je Matej imao 4 godine.

Objasnili su i da majka mladića veoma pati.

– Teško, očekuje da će Matej doći kući. Ide stalno na mise, moli se Bogu. Ona je pobožna, sva joj je nada na Boga.

Dodaju da je Matejeva devojka Sanja juče bila kod njih na ručku, te da se odlično slažu.

– Moglo se desiti nešto tamo u klubu. Ti momci sa kojima je bio, on ih zna od obdaništa.

Na pitanje da li imaju poverenja u njih da govore istinu o svemu, odgovaraju:

– Mi ne znamo šta su oni i kako su dalje tamo radili…

Na pitanje o sukobu u klubu ističu da Matej nikad nije bio problematičan.

– Postoji ta priča ali ne znamo šta je istina. On nikad nije bio problematičan, bio je prostojan mladić.

Dodali su da se boje da mu neko nije stavio nešto u piće.

– Mi se toga bojimo, moguće da mu je neko nešto stavio u piće. Uvek je dolazio kući normalan i veseo. Nikad nije bilo tragova da je on nešto nedozvoljeno konzumirao, mi bismo to videli, mi smo tu stalno sa njim. Za ručkom, za večerom.

Na pitanje da li je na njega uticalo to što mu je prijatelj nastradao pred očima nedavno, baba i deda mladića odgovaraju:

– To je bilo pre dva meseca. Vozili su motor on i drug, on je udario u trotoar i udario glavom… Matej je bio iza njega. Teško je to podneo.

Na kraju ističu da nisu izgubili nadu da im je unuk živ, ali da se plaše.

– Nismo izgubili nadu, ali bojimo se. Dosta je dana prošlo od nestanka. On je čvrst, jak i zdrav momak, zdravo se i hranio… Ako je on pri zdravoj svesti i ako mu je glava u redu, pojaviće se. Da je on sad pri zdravoj pameti nikad ne bi mogao da dozvoli sebi da mi ovoliko brinemo i patimo za njim – rekli su na kraju očajni baka i deka nestalog Mateja.

BONUS VIDEO



Izvor: Kurir

Komentari (11)

  1. Pratim ovo budno. Jako mi je žao, ali ne mogu da ne primetim da otac nijednom nije pomenuo majku, baku i dedu sa kojima je Mateo živeo od četvrte godine kad su mu se roditelji razveli. Kako je tek njima koji su ga podigli, othranili...? Otac je zaista potrešen, žao mi ga je, ali mati je mati pa bar nek pomene da je Mateo ima, a ne da piminje samo dve sestre što ostavlja utisak da Mateo nema majku. Nije korektno u ovim teškim trenucima izuzimati one uz koje je Mateo odrastao. ???

    Odgovori

Ostavite komentar