“Baka mi kaže da ne dolazim ako neću da PEVAM”: Zorja Pajić o karijeri i praznicima u svom domu (VIDEO)

Bivša takmičarka „Zvezda Granda” prisetila se za Objektiv svog detinjstva i otkrila kako najradosniji praznik izgleda u njenoj porodici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/ Vlada Sporcic

Jedna od najboljih takmičarki „Zvezda Granda” prošle sezone Zorja Pajić započela je svoju bitku na estradnoj sceni prvim singlom „Želim”. Pevačica je još kao beba pokazala interesovanje prema umetnosti, a u osnovnoj školi je, pored muzičke škole, igrala folklor. Zorju smo vratili u detinjstvo nošnjom i ambijentom u etno-restoranu „Zavičaj“, a ona nam je ispričala kako Božić izgleda u njenom domu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Foto: Objektiv.rs/Vlada Sporcic

– Izgleda drugačije jer ne jedem meso, pa bude posna trpeza. Uvek sam se radovala ovom prazniku, a u kući je veselo i bez pesme ne može da prođe, moja baka mi kaže da ne dolazim ako neću da pevam – rekla je Zorja, koja uživa da sprema prazničnu trpezu.

– Hleb sa belim lukom, volim salate da pravim. Meso sprema svekrva, a česnicu mesimo, ne kupujemo. Volim da zadržim tradiciju u kući. Muž je bolji kuvar od mene, ali ga često mrzi. Naučio me je dosta toga – rekla je Zorja i dodala da nije imala sreće u pronalasku novčića u česnici.

– Nikad, uvek neko drugi. Nikako meni da zapadne. Kada sam bila mala, tvrdila sam da je baka nameštala sestri i bratu gde su. Znala je da neću plakati ako ne nađem, pa je zato njima udovoljavala – rekla je kroz smeh Zorja, u čijoj se porodici neguje tradicija.

– Dok sam odrastala, tata je uvek išao da seče badnjak jer je blizu nas bila šuma, a otkad živim u gradu, kupujemo ga. Poštujemo običaje i tradiciju, da sutra moje dete zna odakle dolazi. Ne smemo da izgubimo svoj identitet. Uvek mi je bilo žao što nisam muško, da mogu da idem u položajnike, ali mi bude drago kada neko dođe kod nas ili moj brat kada ide, to su lepa sećanja – rekla je mlada pevačica, kojoj je karijera trenutno na prvom mestu.

– Imam želju za decom. To je najveća ljubav koja postoji. Volela bih prvo da se ostvarim kao pevačica do nekog nivoa – rekla je Zorja, koja je pre prvih reči počela da peva.

– Uvek su me terali da pevam, nisam sama želela da se eksponiram i pevam. Uvek sam vukla ka sceni, bila to violina, gluma, ples i pevanje. Drago mi je što imam tu moć. Mama mi je rekla da sam, pre nego što sam progovorila, počela da pevam, sedela sam na noši i išla je neka reklama i ja sam pevala reklamu. Zaista sam zahvalna porodici što nisu odustali od mene – otkrila nam je Pajićeva, te je dodala:

– U prvom razredu sam bila manekenka. U drugom osnovne sam se upisala na folklor, napredovala sam i zavolela. Posle sam pevala u etno-grupi, to mi je bilo lakše da uskladim sa muzičkom školom. To je bilo jedno divno iskustvo. Naučila sam da pevam u višeglasju i u grupi, to mi puno znači danas.

Zorja je, pre nego što se prijavila za takmičenje „Zvezde Granda”, pevala prolaznicima u Knez Mihailovoj ulici, a nas je zanimalo da li je tada znala da će uspeti.

– Da. Kada sam pustila glas i videla reakciju ljudi, osetila sam nešto u duši. Ponosna sam na taj period i ponovo bih sve isto uradila. Vrlo rado ću se vratiti humanitarno ili radi zabave – rekla je Zorja, kojoj su „Zvezde Granda” otvorile nova vrata.

– Htela sam da se prijavim u neko takmičenje i ovo je bio jedini izbor, nisam imala šta da izgubim. Napravila sam odličan potez i srećna sam što sam se odlučila na to. Pamtiću do kraja života reakcije publike i žirija – rekla je Zorja, koja se prijavila za konkurs za Pesmu Evrovizije.

– Svi me pitaju da otkrijem nešto, ali želim da ceo projekat bude iznenađenje. Zaista sam dala celu sebe i mislim da će, bez obzira na ishod, pesma ostaviti pečat – rekla je Zorja, te otkrila koja su naša izvođenja sa Evrosonga ostavila utisak na nju:

– Uvek pustim suzu kada čujem „Molitvu”, a tu su, naravno, izvođenja Jelene Tomašević i Željka Joksimovića. Naježim se kada krene tradicija na sceni.

Piše: LOLA STOJANOVIĆ

Ovaj i druge zanimljive tekstove čitajte u današnjem broju štampanog Objektiva

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar