Lepotom je očarala svet, a jedna TRAUMA joj zauvek promenila život: Evo kako IZGLEDA u 84. godini (FOTO)

Proglašena je jednom od najlepših žena iz sveta filma, a prošla je pravi pakao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Les Films Ariane / AFP / Profimedia

Slavna glumica Klaudija Kardinale rođena je 15. aprila 1937. godine u Tunisu kao Klaudi Džozefin Rouz Kardinale. Italijanskog je porekla, a školovala se za učiteljicu.

Godine 1957. pobedila je na takmičenju “Najlepša italijanka u Tunisu”, a nagrada je bilo putovanje u Italiju. Nije ni slutila da će baš ono za nju biti sudbonosno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Očarala je brojne filmske reditelje i već sa 19 godina potpisala prve filmske ugovore.

Zahvaljujući komediji “Pink Panter” iz 1963. godine, privlači pažnju filmskih producenata iz Amerike i Velike Britanije, i to samo šest godina nakon potpisivanja prvog ugovora.

Snimila je brojne filmove kao što su: “Roko i njegova braća”, “Leopard”, “Osam i po”, “Devojka sa koferom”, a svakako najzapaženiji je “Bilo jednom na Divljem zapadu” Serđa Leonea.

Nakon što je pet godina provela kao jedna od njavećih diva Holivuda, shvatila je da dobija iste uloge i nije više bilo izazova za nju, te je odlučila da se posveti pozorištu.

Foto: Pax Enterprises / AFP / Profimedia

Na samom vrhuncu svoje filmske karijere desio joj se traumatičan događaj koji je zauvek promenio njen život.

Naime, Klaudiju je silovao nepoznati Francuz, nakon čega je ostala u drugom stanju. Nije želela da prekida trudnoću, a s obzirom na to da je karijeru gradila u Holivudu, savetovali su joj da nipošto ne otkriva da čeka dete.

U sedmom mesecu trudnoće njen mentor Frank Kristaldi je poslao u London gde je rodila sina Patrika o kom su se starali njeni roditelji. Dečak ej do osme godine verovao da mu je Klaudija sestra.

U međuvremenu se između nje i Franka rodila ljubav i venčali su se u Atlanti. On je čak i usvojio njenog sina, ali brak im ipak nije opstao i razveli su se 1975. godine. Klaudija je Franka ostavila zbog Paskala Skvitijerija za kog se kasnije i udala.

Sa njim je u braku bila sve do njegove smrti 2017. godine i dobili su ćerku Klaudiju.

Glumom se aktivno bavila sve do 2010. godine, kada je odlučila da ipak malo uspori. Danas ima 83 godine i veliki je pobornik za ženska prava. Takođe je i Uneskov ambasador dobre volje za odbranu ženskih prava još od 2000. godine.

Foto: MCC / Spread Pictures / Profimedia

U februaru 2010. godine proglašena je jednom od najlepših žena u čitavoj filmskoj istoriji. Iako se sa godinama dosta promenila, i dalje zrači harizmom i šarmom.

Kako često ističe, smatra da svačija lepota vremenom izbledi, te da je najvažnije negovati lepotu duše.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Hvala na podsećanju...negde 78-79. godine sam joj, predao cveće u Domu sindikata i poljubio je pred mužem. Bili su gosti Festa sa filmom La Gifle...najlepša žena koju sam ikad video.

    Odgovori

Ostavite komentar