NOVI PODACI iz istrage protiv grupe Belivuka: Proširen spisak zločina – likvidirali 14 ljudi u tri države

Izvesno je da će istraga biti proširena i na najmanje još jedan zločin klana u Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva

Spisak zločina koji se stavljaju na teret klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića biće proširen. Istražni organi su utvrdili da je ova banda najverovatnije počinila još devet ubistava. U Srbiji je njihovom crnom spisku, na postojećih pet, pridodata i likvidacija Nikole Mitića, a u Crnoj Gori i Grčkoj još osam žrtava.

Iako u novogodišnjoj izjavi medijima Mladen Nenadić, srpski tužilac za organizovani kriminal, nije, osim Mitića, naveo nijedno ime, dobri poznavaoci prilika u balkanskom podzemlju sigurni su da je reč o dva dvostruka ubistva u Grčkoj, jednom dvostrukom u Crnoj Gori i još dva pojedinačna u toj državi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tužilac je naveo da je na organima tih država da naprave prvi korak jer su u te zločine umešani i njihovi državljani.

Izvor iz istrage navodi da se već sada sve zna, a da istražni organi tri države rade sinhrono i razmenjuju podatke. Zato i Belivukova ekipa treba da bude ponovo saslušana u Beogradu pred crnogorskim tužiocima.

– Dosad prikupljeni podaci ukazuju da je ovde reč o ubistvima Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, Damira Hadžića i Alana Kožara na Krfu, Damira Hodžića i Adisa Spahića u Spužu, kao i o otmici Mileta Radulovića Kapetana i njegovoj kasnijoj likvidaciji kod Kotora – kaže izvor.

Osma žrtva klana u inostranstvu, koju pominje Nenadić, likvidirana je, kako se pretpostavlja, takođe u Crnoj Gori, a tamošnje vlasti se još nisu izjasnile o kome je reč, prenosi Republika.

Ovaj spisak nije konačan. Izvesno je da će istraga biti proširena i na najmanje još jedan zločin klana u Srbiji.

Paralelno s najkrvavijim likvidacijama konkurenata iz “škaljarskog klana”, Belivuk, Miljković i ekipa su se bavili i pranjem novca. Nenadić je najavio istragu njihove imovine i u inostranstvu, pored već započetih protiv njih i njihovih supruga i Nevoljine tašte.

Kao što su mediji već pisali, utvrđeno je da je srpski ogranak “kavačkog klana” novcem dobijenim od droge i drugim kriminalnim radnjama kupovao stanove, veći broj lokala, ali i značajnu količinu zemlje po celoj Srbiji.

BONUS VIDEO:



Izvor: Republika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar