Bliži se SMRT važnog političara, ali to nije sve: Jezivo PROROČANSTVO za 2022. gore je od apokalipse

Osim koronavirusa, Nostradamus predviđa da bi svet u 2022. godini mogli da zadese još veći problemi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock/rangizzz

Kako se 2021. bliži kraju, mnogima od nas se pružila šansa da razmislimo o tome šta smo uradili, šta smo postigli i šta je pred nama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sa sadašnjim stanjem sveta, međutim, neizvesnost je neizbežna komponenta našeg mentalnog stanja.

Globalna pandemija je dovela svet u kolaps, kako prošle, tako i ove godine, a čini se da koronavirus neće iščeznuti bar još dugo.

Sve to nas je navelo da se zapitamo šta nam sprema 2022. godina, koja tek počinje.

Astrolozi, numerolozi i čitaoci tarota počinju da prave prognoze, iako su najpoznatiji među njima to činili još pre oko 500 godina.

Naravno, govorimo o Nostradamusu.

Foto: Youtube printscreen/Inside edition

Godine 1555., čuvenu i opširno pominjanu knjigu “Les Propheties (Proročanstva)” napisao je ovaj legendarni francuski lekar, astrolog i vidovnjak.

Knjiga je prepuna lirskih proročanstava, uključujući ratove, prirodne katastrofe, atentate, nuklearne napade i revolucije.

Nostradamus je takođe bio jedan od retkih koji je proricao šta će se događati u svakoj godini ponaosob u budućnosti, a mi vam donosimo samo neka od njegovih proricanja koja bi u narednoj godini mogla da uzdrmaju svet, piše portal WION.

Smrt/nestanak političke ličnosti

– Iznenadna smrt prvog lika, on će biti promenjen i oni će staviti drugog u njegovo kraljevstvo – Nastradamusovo je proročanstvo.

Za neke to znači da će značajan član svetske političke scene fizički nestati. Neki veruju da se to odnosi na severnokorejskog lidera Kim Džong-Una, drugi na britansku kraljicu Elizabetu, a treći na predsednika SAD Džoa Bajdena.

Globalno zagrevanje

– Kao sunce, glava će zapečatiti more blistavo. Živa riba Crnog mora skoro će proključati – kazao je pre pet vekova najpoznatiji vidovnjak ikada.

Nostradamus je na ovaj način predvideo solarnu oluju neviđene veličine, topljenje polova i porast nivoa mora. Takođe je prognozirao zemljotrese, poplave i teške suše.

Foto: TIM VERNON/ TONY RADDOCK, LTH NHS TRUST / Sciencephoto / Profimedia

Takođe će, prema njegovim mislima, zavladati inflacija i glad i to će biti dva najozbiljnija problema u svetu u 2022. godini.

– Tako je visoka cena pšenice. Taj čovek je uznemiren, svoje bližnje da jede u svom očaju – naveo je Nostradamus u jednom momentu.

On nam kaže da će, pošto je inflacija u Sjedinjenim Državama na najvećem nivou u poslednje četiri decenije, izazvati velike nemire i možda dovesti do toga da se pojedinci okreću jedni drugima radi profita. Čak i ako sugeriše kanibalizam, nadamo se da je više metafora.

Uspon veštačke inteligencije

– Mesec u punoj noći nad visokom planinom. Novi mudrac sa usamljenim mozgom vidi. Od njegovih učenika pozvani da budu besmrtni. Oči ka jugu. Ruke u nedrima, tela u vatri – naveo je tada Nostradamus.

iako u tom momentu niko nije imao pojma na šta je mislio, sada je definitivno malo jasnije imajući u vidu zabrinutost u vezi sa veštačkom inteligencijom koja raste kako tehnologija napreduje.

Foto: Printscreen Youtube / Engineered Arts

Kako se tehnologija i robotizacija sve više razvijaju, proročanstva upozoravaju da će jedan od njih postati samosvestan i preuzeti kontrolu nad našim sistemima. Naročito treba biti oprezan u eri interneta.

Propast Evropske unije

– Sveti hramovi rimskog vremena, odbaciće temelje svog temelja – glasi jedna njegova misao.

Oni koji su svoj život posvetili dešifrovanju pisanja francuskog proroka sigurni su da se on poziva na Evropsku uniju i predviđa njenu propast, koja je mogla da počne Bregzitom i kulminira ove godine raspadom ove političke zajednice.

Udar asteroida

Čini se da je 1555. Nostradamus takođe predvideo da će Zemlju pogoditi asteroid, što će rezultirati masovnom smrću.

Foto/Pixabay/MasterTux

Astronomova proročanstva su nejasna kada će se desiti ovaj navodni udar “nebeskog kamena”, ali je napisao da će “veliki požar” pasti sa neba.

Opsada velikog grada

Iako se predviđalo da će do 2022. godine biti teško vreme za celo čovečanstvo, Nostradamus je naglasio da će evropski grad biti taj koji će najviše stradati.

Prema mnogima, glavni kandidati su Pariz i London, a iako uzroci nisu konkretni, priča se da bi to moglo biti zbog koronavirusa ili terorističkog napada.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Wionews.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar