Pokušao da ubije četvoro dece tako što ih je BACAO sa terase: OSUĐEN otac monstrum iz Hrvatske

Kao otežavajuća okolnost uzeta je prethodna presuda zbog povrede dečjih prava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/You Tube,Ilustracija

Otac sa Paga koji je pokušao da ubije svoje četvoro dece bacajući ih sa terase, osuđen je na 30 godina zatvora. Presudu je doneo Vrhovni sud Hrvatske.

Vrhovni sud Republike Hrvatske je u trećem stepenu doneo presudu kojom je odbio žalbu optuženog kao neosnovanu i potvrdio drugostepenu presudu Vrhovnog suda Republike Hrvatske. Time je postala pravosnažna presuda kojom je optuženi osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 30 godina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U kaznu je uračunato vreme provedeno u istražnom zatvoru u kom se optuženi i dalje nalazi od 28. februara 2019. godine. Uz kaznu je optuženom izrečena sigurnosna mera obveznog psihijatrijskog lečenja koja će se sprovoditi u okviru zatvorskog sistema i može trajati do prestanka izvršenja kazne zatvora.

Optuženi je osuđen zbog pokušaja teškog ubistva svoje četvoro dece starosti tri, pet, sedam i osam godina. U jutarnjim časovima uzeo je jedno po jedno dete iz kreveta u kojima su spavali. Bacio ih je sa terase ispred ulaznih vrata stana sa visine od pet metara na betonsku podlogu u dvorištu, prenosi 24 sata.

Deca su tom prilikom zadobila povrede, od kojih su dvoje bili teško povređeni. Smrt dece izbegnuta je samo sticajem srećnih okolnosti.

Kao otežavajuća okolnost uzeta je prethodna presuda zbog povrede dečjih prava. Njemu je dijagnostifikovan sindrom oštećenja moždanih funkcija zbog čega optuženi ima trajno oštećenje psihičkih funkcija i česte oscilacije u raspoloženju. Narušeno mu je i fizičko zdravstveno stanje.

Jedinstvenom kaznom zatvora od 30 godina, koja obuhvata i kaznu iz opozvane uslovne presude, ispuniće se svrha kažnjavanja i izraziće se jasna društvena presuda. Kazna treba da utiče na optuženika da shvati krajnju neprihvatljivost ličnog postupka i spreči ga da ubuduće ne čini krivična dela i da svim građanima pokaže da je činjenje krivičnih dela loše, a kažnjavanje njihovih počinitelja pravedno.

Protiv presude Vrhovnog suda Republike Hrvatske donesene u trećem stepenu nije moguće da se uputi žalba.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar