Muftija igrao za Zvezdu pod lažnim imenom: Nisu smeli da me otkriju, ali su me na poluvremenu sklonili!

Interesantna priča Mustafe Jusufspahića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: YouTube/Printscreen

Muftija beogradski Mustafa Jusufspahić ispričao je u velikom intervjuu kako je svojevremeno igrao fudbal za Crvenu zvezdu, i to pod lažnim imenom i prezimenom, u periodu dok su crveno-beli dres nosile legende Dragan Stojković Piksi i Dragiša Binić.

– Trenirao sam fudbal kao klinac. U Beogradu nije bilo srednje teološke škole, islamske, pa sam nastavio školovanje u Sarajevu. Nastavio sam da treniram u FK Sarajevo. Dobro smo napredovali, bili smo na kraju prvenstva Jugoslavije za juniore u finalu sa Zvezdom – počeo je priču Mustafa za Kurir.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na tom meču primetili su ga i skauti crveno-belih.

Cvetković, tadašnji sekretar, rekao je mom ocu Hamdiji i meni da, kao beogradsko dete, treba dođem u Zvezdu i da me čeka dres – otkriva malo poznate detalje muftija beogradski.

Potom je Mustafa ispričao i kako je jednom obukao dres seniorskog tima Crvene zvezde, ali je morao da nastupi pod lažnim prezimenom jer je bio registrovan u Sarajevu.

– Na narednom raspustu sam trenirao sa Zvezdom, misleći da ću biti sa svojom generacijom. Međutim, u svlačionicu ulaze Dragiša Binić, Piksi… Mislio sam da sam pogrešio svlačionicu. Onda su me poveli u Zrenjanin na utakmicu protiv Proletera, ali nisam smeo da igram zvanično za Zvezdu, jer sam bio registrovan u Sarajevu. Tako sam, da bih igrao i da bi videli kakav sam na terenu, dobio dres s prezimenom Janković. Izađemo na teren, ali jedan poslastičar, koji je poznavao mog oca i mene, kad me je video, počeo je da viče “Mustafa, Mustafa”. Sklonili su me iako mi je trener rekao da sam dobro igrao poluvreme – ispričao je Jusufspahić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar