Ne bacajte SOK od kiselih krastavčića: Ni na kraj pameti vam nije na koji način možete da ga ISKORISTITE

Osim što je zdrav, možete da ga iskoristite i za sobne biljke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
kiseli krastavci recept
Foto: Shutterstock

Mnogi od nas su svoje ostave i kuhinjske ormariće napunili zimnicom.

Nema ništa bolje od trpeze koju upotpunjavaju tegle pune povrća koje možemo da jedemo kao dodatak.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, kada pojedemo turšiju ili kisele krastavčiće, imamo naviku da prosipamo njihov “sok” i bacamo teglu.

Savet je da to prestanete da radite jer sok od kiselih krastavčića ima brojne prednosti po organizam. Osim što je zdrav, postoje neki načini na koje možete da ga iskoristite u kući.

1. Za marinadu

Ako želite da ispržite meso, a da ono bude sočno, marinirajte meso u soku od kiselih krastavčića. Kiselost će omekšati meso i učiniti ga slasnijim.

2. Umesto sirćeta

Možete da iskoristiti i umesto sirćeta, kada vam ponestane. Prelijte salatu sokom od krastavčića, iskoristite ga kao dresing i uživajte u zdravom obroku.

Foto: printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

3. Za pomoć sobnim biljkama

Vašim biljkama treba dosta kalijuma da bi bile lepe i zdrave. Tečnost od kiselih krastavčića sadrži kalijum koji pomaže biljkama da dobro napreduju pa ga možete dodati u saksiju s vremena na vreme.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, najzena.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar