Pronađena NOVA plantaža marihuane srpsko-austrijskog narko klana: Osuđeni Srbi, pali zbog JEDNE stvari

Narko klan bio je aktivan u Austiji, Nemačkoj, Holandiji i Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Franz Perc / Alamy / Alamy / Profimedia

Austrijska policija pronašla je još jednu plantažu marihuane srpsko-austrijske narko grupe koja je razbijena u junu, nakon što je policija presrela razgovore članova bande preko kriptovane aplikacije Anon.

Kako piše Kosmo.at, narko klan bio je aktivan u Austiji, Nemačkoj, Holandiji i Srbiji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Najpre je otkrivena plantaža marihuane u iznajmljenoj kući u okrugu Oberpulendorf, a uhapšena su dvojica Srba i jedan Austrijanac. Sada je locirana i plantaža u Forhtenštajnu na kojoj je uhapšeno troje ljudi, a zaplenjeno je 630 biljaka i 10 kilograma marihuane spremne za prodaju – piše Kosmo:

– Policajci su u trag uspeli da uđu preko kriptovane aplikacije Anon, koju je FBI ubacio u kriminalne krugove. Služba bezbednosti uspela je da snimi razgovore koji je trebalo da su otporni na snimanje. O tome su obaveštene vlasti koje su pokrenule istragu. Dvojica Srba (38) i (44) uhapšeni su na plantaži, a pred sudom su prošle nedelje osuđeni na 20 i 24 meseca zatvora zbog proizvodnje droge.

Kako navode mediji, stariji državljanin Srbije uložio je žalbu.

– Mozak operacije i glavnooptuženi državljanin Austrije (41), za koga se veruje da je iznajmljivao kuće, priznao je krivicu i rekao da je radio samo sa osam ljudi. Međutim, službe se ne slažu sa time. Prema njihovim podacima, on je samo u Srbiji imao 10 do 15 saradnika koji su bili važni.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kosmo.at

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar