Ne slušaju, lažu i manje pružaju: 13 stvari koje su muškarcima “DOZVOLJENE” u vezi i braku, a ženama NE

Čak i danas postoje brojne nepravde u odnosima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Žene su po prirodi strpljivije od muškaraca. Kada su u pitanju veze, one, u većini slučajeva, neće raskidati ozbiljnu vezu zbog prve greške, pa će često nepravdu pretrpeti više puta.

Međutim, ova konstatacija se ne može u toliko velikom broju slučajeva pripisati muškarcima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kada su u pitanju potrebe muškarca u vezi, žene su češće te koje podvlađuju i koje trude da udovolje. Kada je njihova sreća u pitanju, često su spremne da se odreknu nekog plana ili zamisli, zarad mira sa partnerom, što bi retko koji muškarac uradio.

Takođe, od žena se uvek očekuje više, a pojedina pravila u (lošim) vezama, važe isključivo za njih, dok njihov dečko ima potpunu slobodu od istih.

1. Nedostupnost

Od devojaka i supruga se često očekuju da 24 časa dnevno budu dostupne i da se javljaju na telefon kad god ih momak ili muž pozove, dok je za njega apsolutno normalno da se ne javlja dok gleda utakmicu.

2. Selektivno slušanje

Muškarci češće od žena primenjuju ovu iritantnu metodu, čime pokazuju da im nije važno ono o čemu im žena priča.

3. Lenjost i neurednost

Muškarcima je opuštenije ponašanje dozvoljeno. Navikli su na to da za njima stalno ide žena koja će da skuplja njihov veš, pere sudove i priprema ga za izlazak.

Oni očekuju da će, čim dođu s aposla, moćiu da se bace na kauč i gledaju televiziju, dok se očekuje da žena nakon osmočasovnog posla, kod kuće pripremi ručak.

Dvadeset i prvi vek je, kućni poslovi su za oba pola!

Foto: Shutterstock

4. Beskompromisnost

Žene su sklonije tome da se odriču svojih snova i menjaju svoje planove u poslednji čas, ukoliko je njihovom partneru to potrebno.

Muškarci se, sa druge strane, često ponašaju kao da im život zavisi upravo od tog jednog odlaska sa društvom na piće, umesto kod njenih roditelja, kako je prethodno dogovoreno.

5. Jednostrana romantika

Mali gestovi su lep način da partneru pokažete koliko vam je stalo. Žene su sklonije činjenju tih gestova i pravljenju romantičnih ugođaja, nego muškarci.

Takođe, češće će žena pružiti nežne dodire u prolazu, nego što će muškarac.

Foto: Gennadiy Poznyakov / Alamy / Alamy / Profimedia

6. Nega

Svaka prehlada muškarcima pada kao neizlečiva bolest. To dovodi u pitanje ko je jači pol.

Muškarci su skloniji prenemaganju i ležanju u krevetu, dok žene najčešće stoički i na nogama podnesu prehladu i grip, uz nekoliko tableta i čaj.

7. Izgovaranje belih laži

Muškarci su skloniji takozvanim “belim lažima”. To su male, bezazlene laži koje čovek izgovara sa namerom da izbegne konflikt.

Po pravilu, one nemaju neke velike posledice, ali laž je ipak laž. Čak i ove najmanje mogu trajno da naruše poverenje.

8. Nerazumevanje

Čini se da su žene često pune razumevanja za muške potrebe, njihove sklonosti i želje. One mnogo jasnije, i mnogo češće, razumeju kako se muškarac oseća u nekom momentu i zašto se na određeni način ponaša.

Foto: Wavebreak / Profimedia

9. Manje pružaju

Muškarci kao da su u stanju da iscrpe iz žene sve što je lepo i dobro, a da ne pruže ništa. Žene, kako smo već napisali, dobijaju manje nege, razumevanja i pažnje.

Sa druge strane, oni će često očekivati zadovoljenje svih svojih potreba i ispunjavanje svih želja.

10. Više vremena za sebe

Oba partnera u vezi moraju da imaju vremena samo za sebe, to je neupitno. Međutim, muškarci češće koriste to vreme, dok će većina žena svoje vreme podrediti kućnim poslovima, deci ili željama svog partnera

11. Sati čekanja da se odgovori na poruke

Ovo je veoma ružan znak nepoštovanja, naročito ukoliko muškarac zahteva od žene da bude večito dostupna i ukoliko pravi scene kada ona nije u mogućnosti da se javi ili da odgovori u kratkom roku.

Foto: Shutterstock

12. Prebacivanje argumenta

Muškarci su skloniji tome da za svoje greške okrivljuju okolinu ili čak da krivicu prebacuju na svoju partnerku. Ovo je veoma nezrelo ponašanje, kom su pojedini muškarci skloni.

Najbolje rešenje u svakoj svađi je priznanje greške.

13. Ne rade na sebi

Koliko god žene iznosile pridike i komentare na račun ponašanja ili izgleda muškarca, retko kad će ih on poslušati i zaista pokušati da promeni svoje navike.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, yourtango.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar