Veliki godišnji horoskop za 2022. godinu: Detaljna ASTROLOŠKA PROGNOZA za sve znakove

Ova godina označava promenu koju smo svi do sada čekali

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ovo je godina koju ceo svet očekuje sa nestrpljenjem jer se nadamo konačnoj promeni i resetu o kome svi govore. I svako će u sebi pomisliti neka se završi ova stara koja je ličila i na prethodnu. Samo da krenemo u te globalne promene i da vidimo gde smo mi u toj priči. Obzirom da se globalna talasanja oslikavaju i na naše mikro svetove, imamo pravo da budemo nestrpljivi u očekivanju promena koje se najavljuju već dve godine.

Ako će nekoga zvezde častiti srećom i dobrom godinom, to su svakako Ovan, Lav i Strelac.  Delom i pripadnici vodenog elementa gde će Ribe najviše napokon osetiti dobrobit od ulaska Jupitera u njihov znak.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dok će Rakovi putovati i učiti više nego ikad, a Škorpije imati veoma intezivan ljubavni život. Ovu godinu najjače obeležava Jupiterov tranzit kroz Ribe i znak Ovna.  Naravno retrogradni Mars u Blizancima i tri retrogradna kretanja Merkura. I kada želite da znate kakva će vam biti godina pogledajte u položaj i aspekte koje prave Mars i Jupiter u natalnoj karti jer oni opisuju priču godine ispred nas. Glavni akteri Mars i Jupiter su planete koje će nas provesti kroz događaje u 2022 godini.

Zato će mnogo zavisiti od položaja i aspekata vašeg natalnog Marsa i Jupitera. Činjenica je da će Mars u drugom delu godine provesti većinu kretanja u Blizancima i tako nas opominjati da svaki dan iskoristimo na najbolji način. Zato nećemo voditi računa o dugoročnim ciljevma planovima već o trenutnim potrebama.

Bitna je svakodnevnica i one male, sitne stvari koje čine život. Zato ćemo se radovati svakom ispunjenom danu, ne vodeći računa o sutrašnjici. To je poruka Marsa u Blizancima da se zadovoljimo malim svakodnevnim činiocima koje život znače. Jupiter će sa druge strane pokušati da produbi duhovnost empatiju i poverenje prema drugima. A dok bude gostovao u Ovnu opet nas vraća na svakodnevne radosti, obaveze i sve one stvari koje čine naš život ispunjenima. 

OVAN

Posao

U novu 2022 godinu ulazite sa jakim optimizmom jer Mars koji vlada vašim znakom gostuje u Strelcu. Greje vas velikim vatrama optimizma ovaj Mars u Strelcu i daje snagu u želji da napokon spoznate pravi put i bez oklevanja krenete ka cilju. I već na  početku godine vi ste spremni  na sve moguće i nemoguće izazove. Zato je ovo period koji vam daje hrabrost da se suočite sa svojim potrebama. Puni ste entuzijazma i dobre energije a još bolje organizacije da učinite januar veoma produktivnim delom godine. Međutim, nikada nije sve lako i bajno pa je preporkua zvezda da obratite pažnju na troškove i finasijska ulaganja bez obzira koliko imate i nosite u sebi optimizma. Držite se dobro poznatih poslova i sopstvenog iskustva jer početak godine ne podržava nove rizične i nepoznate aktivnosti. Izbegavajte sve poslove koje niste do sada iskusili. Znate i sami da ljudi kažu kakav početak takva i cela godina. Zato je prvi kvartal u 2022. godini dovoljno dinamičan i većim delom po vašem ukusu a onaj ostatak koji vas sprečava da budete potpuno okej zahvalite Saturnu u Vodoliji. Održavate dobro Ovnovsku vatru svojih potreba pa će i finasijski deo biti dobar i dovoljno  zadovoljavajući. Grejete se tako na sopstvenim mogućnostima sve do solarnog povratka od polovine marta do polovine aprila kada ćete imati i zašto da budete ponosni na sebe i svoju poslovnu produktivnost. Finasije se popravljaju. Nije to došlo sa neba već zbog vašeg zalaganja. Jupiter vas časti svojim prisustvom od maja meseca pa će sve što ste uradili do tada biti uvećano ili potpuno stabilizovano. Zato je maj mesec u 2022. godini jedan od dobrih perioda koji ćete pamtiti ako ne budete počinjali ništa novo. Merkur je retrogradan u Blizancima tokom maja i on pravi mali zastoj kada su novi poslovi u pitanju. Zato se držite onih poslova koje ste do tada radili. Leto pred vama kada je posao u pitanju ali i poslovni partnerski odnosi ne donosi ključne preokrete jer nastavljate sa ostvarenjem zaopčetih planova. Spremite se za jesen koja donosi previše obaveza jer se susreću bivši i sadašnji zadaci. Mada ne treba zaboraviti da će u ovoj godini od oktobra Mars biti retrogradan. I eto vam nove prilike da rešavate propuštene šanse ili ispravite pojedine greške. Popravljate zatežete i nameštate stvari koje niste mogli do tada. U celoj priči svesrdno pomaže Jupiter koji će boraviti u vašem znaku od 28. oktobra. Tako će Ovnovi biti u mogućnosti da iskoriste beneficije jednog benefičnog planetarnog dobra.Tako se izdvajaju januar, mart, maj i septembar kao meseci vaše kulminacije u ovoj 2022 godini. 

Ljubav

Koliko ste stabilni na poslu početkom 2022 godine toliko ste ni manje ni više stabilni i u emotivnim odnosima. Zato početak godine dočekujete u promenljivom raspoloženju. Dobroj emotivnoj stabilnosti nadajte se od februara kada se neke sopstvene ambicije poklope sa željama emotivnog partnera. Slabija komunikacija je ono što vas prati tokom prvog kvartala i zato nećete imati lake dogovore sa voljenom osobom. Od vašeg solarnog povratka meseca  marta i aprila stvari poprimaju malo drugačiji oblik. To znači da se poboljšava međusobna komunikacija i da lakše dolazite do zajedničkih ciljeva. Mnoge nove ideje želite da podelite sa partnerom ali ćete sačekati maj i utihnuti sa takvim potrebama. U maju Merkur kreće retrogradno i vaša komunikacija opet pada na niži nivo jer ne želite da se ubeđujete.Ipak vas spašava Venera jer će gostovati u vašem znaku i  doprineti dinamičnim ljubavnim odnosima. Zato mnogi slobodni Ovnovi imaju šansu da uđu u brzu emotivnu vezu koja će i tokom leta ostaviti dubok utisak na njih. Kada stigne jun sa Jupiterom u vašem znaku vi ste nekako dočekali bolji period kada su emotivni odnosi u pitanju. Slobodni Ovnovi mogu očekivati manje preokrete na polju ljubavi dok će oni Ovnovi koji su u braku ili dugoj vezi planirati potomstvo.Ovo je takođe mesec u kome ćete biti posvećeni porodici i bliskim prijateljima. Ostatak leta do avgusta imate velike šanse da putujete ne samo na odmor već i zbog poslovnih akcija. Ovnovi koji nisu rešili stambeno pitanje bave se temom ulaganja u nekratnine. Septembar i oktobar su meseci u kojima treba da završite sve što ste zaopčeli u maju.

  BIK

Posao

Vaš vladar Venera ovu godinu dočekuje u retrogradnom hodu. Zato se u januaru oslanjate na prošlost jer vas Venera tera da ponovite lekcije. Venera koja voli lepotu zadovoljstvo, novac i dalje gostuje u Saturnovoj kući preambicioznog Jarca. To je energija  sa kojom ulazite u novogodišnju noć i sledeću godinu. Zato bez obzira što ste i dalje u potrazi za stabilnim partnerom ipak obratite pažnju na ljude ili okolnosti iz prošlosti. To vas nekako prati i opseda a vi se zapitajte šta ste propustili da naučite u tim prošlim lekcijama o ljubavi. Međutim, s obzirom da je pred vama dobra godina na polju finasija i posla, opušteno proslavite ulazak u novu godinu 2022. Zato ćete već u februaru da se oslonite na nove buduće varijenate u poslu. Februar je mesec u kome ponovo možete praviti poslovne planove a da ne čekate na neke ljude. Mart dočekujete sa boljim stanjme na polju finasija. Zato je bitno da povedete računa o ulaganjima i investicijama. Najvažnije je da ste naučili da prvi preduzmete korak u svemu što želite bez obzira koliko ste strpljivi i vredni. To preuzimanje inicijative može vas daleko odvesti u karijeri baš u aprilu jer je to mesec u kome imate bolju komunikaciju sa poslovnim partnerima. April daje i dobre šanse za pregovore sa strancima koja se nastavlja i tokom maja. Samo ako tražite i idete ka tome što želite to ćete i dobiti bez mnogo čekanja. Zato iskoristite povoljne aspekte u maju kada možete dobro preokrenuti svoje finasijsko delovanje. Savet zvezda je da se ne bavite crnim poslovima jer vas neke kazne mogu sačekati pred kraj ove 2022 godine. Iako nećete biti potpuno spremni za dobru organizaciju tokom maja to se drastično menja u junu mesecu. Zato tokom leta imate velike šanse da pametno uložite ili investirate novac pa pri samoj kupovini zaradite. Od septembra do kraja godine bavite se administrativnim začkoljicama pa je u redu da vam pomogne tim knjigovođa ili računovođa. Obzirom da je godina bila dinamična i puna preokreta vi ste na kraju jako zadovoljni. Radujte se ovoj 2022 godini i povećanom samopuzdanju jer vas čeka napredak u karijeri i sve su prilike da ste prešli igricu. Penjete se na viši nivo.

Ljubav

 Početak januara obeležava manje nezadovoljstvo u ljubavi. Vaše polje emocija opterećeno je mnogim događajima koji su davno završeni pa je ostalo da to da prihvatite. Venera je retrogradna u Jarcu, drži vas i ograničava delovanje sa partnerom pogotovo ako nije iz prošlosti. To znači da će se mnogi Bikovi baviti prošlim ljubavnim vezama u kojima i dalje pokušavaju da poprave odnos. Zato je februar povoljniji za emotivne odnose jer ste se nekako već otrgli od prošlosti i krećete u boljem pravcu. Vaše emotivno stanje nije opterećeno prošlim događajima i vi se potpuno restartujete. Tokom marta slobodni Bikovi imaju šanse da uđu iz prijateljstva u emotivnu vezu. I to baš iz prijateljstva koje su dugo negovali. To će im promeniti energiju zadovoljstva i učiniti da se osećaju mnogo bolje nego na početku godine. Mlad mesec u Biku krajem aprila ponovo uspostavlja početak novih ciljeva pa će mnogi Bikovi u znaku i podznaku detaljno planirati buduće zajedničke ciljeve. Tokom maja u kome mnogi Bikovi slave solarni povratak opet će se osetiti zastoj u odlukama pa će biti previše statični. U maju je Merkur retrogradan i nemojte se začuditi što ponovo okrećete glavu ka prošlosti. Sreća je da to ne traje dugo. Bikovi koji su u braku pokušavaju da poprave ljubavni odnos a oni slobodni su veoma skloni uletanju u tajnu ljubavnu priču. Zato povedite računa da se ne vraćate u prošlost ili prošle ljubavne avanture.Isto tako novi emotivni odnosimogu biti prekriveni tajnom i  doneti dosta problema.Slabija komunikacija i manje mučenje u ljubavi završava se u junu baš pred leto jer je to period u kome opet dobijate svoju moć zavođenja i magnetizmma. Venera i Merkur su u vašem znaku tokom juna i doprinose boljoj komunikaciji sa suprotnim polom pa i odličnim dogovorima a svakako sjajnim kratkim putevima koji će vam doneti veliko zadovoljstvo za obe strane. Nije potrebno da do tančina isplanirate svako putovanje jer vas Jupiter u Ovnu potpuno podržava da krenete bez plana i rasporeda i sjajno se provedete. Dobijate novi sjaja i novu energiju koju isijavate oko sebe na celu okolinu. Zato se nadajte boljem ljubavnom životu i tokom jula. Neće vam nedostajati samopouzdanja a ni laganog flerta. Vaš šarm otvara sva vrata. Sve do septembra vi živite punim plućima pa će i vaše finasije da se tope brzinom svetlosti. Zato ćete u septembru ponovo zakočiti i stati da bi se bar malo odmorili od dinamičnog leta. Pripremite se za ponovno čekiranje svih događaja tokom zadnja tri meseca jer se tada bavite neminovnim promenama. Iako niste ljubitelj proomena to je vreme koje traži bolju ozbiljnijiu priču kada je vaš emotivni život u pitanju. 

Zdravlje

Povremeni aktutni prroblemi sa sinusima i hormonima podsećaju vas da povedete računa o redovnom i zdravom načinu života.

Zdravlje jačajte imunitet.

BLIZANCI

Posao

Proslavljate novu godinu kao drugačija ličnost. Vi kao da ste promenili ulogu u svom životu i sada ste neka druga osoba. Uživajte u svojim svetlim trenucima do 14 januara jer vaš vladar Merkur ide u svoj prividan tranzitni retrogradni hod.Zato će vaša komunikacija, razmena informacija kao i kontakti sa ljudima biti na maksimumu do tog datuma. Koristite taj dobar početak 2022 godine jer ćete bez obzira na malo usporavanje i konfuziju zbog retrogradnog Merkura nastaviti istim tempom posle. Od  3.februara pomnovo su na redu vaše retoričke sposobnosti. A pogotovo tokom marta koji će vam doneti previše posla ali i mnogo pohvala.  To je mesec u kome pokušavate da se bolje postavite na poslu ali i mnogo bolje organizujete. To vam polazi za rukom i vi ste bvukvalno na svom mestu gde i treba da budete. Zato je to period bolje komunikacije i kontakata sa svim poslovnim partnerima svejedno da li radite sa stranim ili domaćim poslovnim partnerima.Svake godine Merkur je retrogradan tri puta i vi ste već navikli da imate periode zastoja kada je posao u pitanju. Tako će biti i ove godine. Međutim sem kretanja unazad Merkur će dugo boraviti u vašem znaku i to do marta 2023 godine pa će vam doneti više dobrobiti. Sjajnu komunikaciju i retoričke moći jasne misli kao i veoma dobre saradnje sa mnoogim novim saradnicima. Zato je ovo godina u kojoj ćete maksimalno biti u svojoj odličnoj energiji dobrih pregovora ugovora i dogovora.April je takođe dosta povoljan mesec u kome možete uspostaviti nove ciljeve na poslovnom planu jer vam u tome pomaže Mars iz Vodolije. On budi vašu kreativnost i umetničke talenete. Zato ako pišete slikate ili stvarate nešto rukama neka ovaj mesec bude vaš najbolji izraz.Sve to vodi ka  promeni u vašoj karijeri naravno na bolje.. Nestabilno vreme je uvek ono kada je Merkur retrogradan i to u vašem znaku.Zato vas očekuje  malo jače usporavanje od 10 maja do 3. juna 2022 godine. Zato je to dobro poznati period kada ste manje raspoloženi za druženje komunikaciju i priču više ste okrenuti sebi i svom personalnom miru. Vodite računa o automobilu jer možete imati problem sa upravljačkim uređajem. Manji finasijski problemi i slaba koncentracija su takođe obeležje aprila i maja. Problemi sa dogovorima ili potpisivanjem ugovora. Pa preskočite ovaj period u smislu ključnih odluka koje nećete ni moći doneti.Zato iskoristite leto jun i jul za putovanja odmore i sve moguće hedonističke stvari koje vas pune dobrom energijom. A naravno i ponekom odlukom koja menja smer u vašoj karijeri. Jun će vam biti veoma produktivan i na vašu radost dosta stabilan u karijeri i finasijama. I treći Merkurov zaokret unazad od 9 septembra do 2. oktobra. Ponovo donosi zastoj ali ne dugo pa se ne morate unapred nervirati jer je ovo povoljan period da sagledate šta ste sve prošli i ispravite po neku manju grešku u administraciji ili poslu. Sve između tih datuma vi ste u punoj formi svog novog poslovnog puta. Kada pregurate januar i februar na poslu tokom godine promenljivi periodi su samo posledica vaših novih težnji koje niste ostvarili u prethodnoj godini. Ipak lepo ćete iskoristiti i  mentalne kapacitete pa se možete iznenaditi koliko ste bili snažni u pojedinim izazovima. Pomak na profesionalnom i poslovnom polju je izvestan ali uz mnogo truda i napora zato  nemate razlog da se plašite da će vam biti dosadno.

Ljubav

Na polju ljubavi niste dovoljno orjentisani ka emotivnim događajima. Pogotovo u januaru i februaru kada ste potpuno okrenuti karijeri i finasijama.  Zato vaš partner ima problem sa vama u vezi bilo kakavog dogovora čak i oko dnevnih obaveza koje ne stižete da ispoštujete. Zato kada dođe mart vi se mnogo bolje snalazite na polju emocija i ljubavi. Pa vam se blagostanje osmehuje na polju partnerskih odnosa. Slobodni Blizanci mogu naći srodnu emotivnu osobu a oni koji su u dugoj vezi ili braku obnavljaju uspavane emocije.To će itekako osnažiti bliskost koju ste zapostavili. Tada kada proleće budi prirodu u vama se budi nova želja da se pozabavite svojim ljubavnim životom.Zato sve miriše na proleće i na ljubav u vašem domu.  I sve to traje do aprila kada je ljubavni život ponovo u zastoju jer je neko izigrao vaše poverenje. Od maja do početka juna ponovo se bavite lošim informacijama u vezi partnera.Neptun je krenuo u retrogradni hod i zamagljuje vaše realno rasuđivenje. Zato postoji mogućnost da izgubite poverenje u osobu koja vas na neki način obmanjuje. I da donesete neprikladne odluke koje vas mogu koštati veze ili braka. Zato porverite sve pre nego istupite sa svojim stavom. Stabilna veza i  obnavljanje ljubavi svakako je krajem juna jer vam taj period donosi potpuno olakšanje po pitanju emocija. Kraj godine je rezervisan za bavljenje pravnim i administrativnim događajima pa će ljubavni odnos ponovo biti na drugom mestu.

Zdravlje

Zdravlje je veoma promenljivo. Problemi sa kostima i kičmom, reumatski problemi.  

 RAK

Posao

Razapeti ste na više strana i nikako da pomirite poslovne i porodične obaveze. To će se nastaviti i u februaru mada ćete manji deo problema rešiti. U ovoj 2022 godini potrebno je da izađete iz ljušture i da se spremite za dobre prilike koje vam dolaze. A to je mart mesec u kojem imate dobre šanse da se pokrenete sa mrtve tačke u karijeri.Mart nudi oporovak u novcu a takođe je dobar za nove poduhvate. Zato je potrebno da uredite svoj poslovni život. Drugi deo godine je znatno bolji jer će vam Jupiter planeta sreće boravkom u znaku Ovna doneti onu kap sreće u karijeri.I nemojte se iznenaditi ako dobijate šanse da podignete karijeru na viši i bolji nivo.

Marljivo radite na tajnim potrebama i poslovnim planovima koji će se ostvariti tokom vrelih letnjih meseci. Zato iskoristite mart april i maj za dodatnu edukaciju ako je potrebna. Time stvarate novi krug ljudi koji će vam pomoći u novom ili dopunjenom poslu.Ulazak Jupitera u znak Riba je posebno povoljan za vas ali i za ceo vodeni element. On će proširiti poslovne vidike i učiniti da vaše nagrade budu veće ili bar primerene vašem radu što nije bio slučaj u prethodnih nekoliko meseci. Nije moguće da rešite baš sve do juna ali će vam letnji meseci priuštiti taj dugo očekivani rast na poslu a time ćete napokon osigurati harmoniju i u porodici.Jesenji meseci donose vam šarenilo uspeha samopuzdanja ali i pojedinih kriznih finasijskih troškova. Zato povedite računa o ulaganju novca u neproverene investicije.Uz mnogo truda i napora završavate pozitivno poslovnu 2022 godinu.

Ljubav

Ako ste u staroj vezi koju vam je donela retrogradna Venera u Jarcu onda je vama odličan početak godine. Vi ste na poznatom terenu i nema razloga da se brinete. U suprotnom ovaj planetarni tranzit ne radi u vašu korist kadda je ljubav u pitanju. Bavite se teškim temama i rasprave su veoma aktuelne. Ako ste u braku ili dugoj vezi bliskosti je jako malo a i komunikacija je oskudna.  Nemojte donositi bitne odluke u vezi partnerskih odnosa tokom februara jer je Merkur tu da vam zamagli jasne stavove. Nema odluka jer ćete sto puta odlučiti i odustati. Ipak deo marta ali i ceo april je povoljan da se bolje snađete na polju ljubavnih odnosa. Lakše se diše jer ste napravili dobre poteze. Imate novu i svežu inspiraciju dase pozabavite porodičnim ili ljubavnim životom. Zato će zauzeti Rakovi stabilizovati svoj brak dok će slobodni upoznati moguće bitnu osobu za budući život. Maj je period zatišja da bi dočekali letnje mesece pune ljubavi. Zato je jun ispunjen punijim društvenim životom koji će obogatiti vaš krug prijatelja. U julu ste spremni na odmor i letnju dokolicu ali dok se sunčate kujete planove o budućnosti. Venera u Raku u delu jula i avgusta puno doprinosi vašem stabilnom i privrženom ljubavnom polju.Avgust je idealna za daleke destinacije ali ako ste se već vratili sa odmora onda se posvetite kreativnim hobijima.Kraj godine dočekujete sa retrogradnim kretanjem Marsa u znaku Blizanaca i to je period kada vam nisu lake emotivne odluke. Pasivna agresija i nervoza mogu biti vaš najgori neprijatelj u ljubavnim odnosima. Izbegavajte porodične svađe i ubeđivanja da ne upadnete u otovreni sukob koji nikako ne želite. 

Zdravlje

Sem velike podložnosti ka prehladama možete imati osećaj umora tokom godine. Koristite dodatne vitamine da ojačate snagu.

LAV

Posao

Januar će biti veoma aktivan mesec za vaš znak jer ćete tražiti brza povoljna i pre svega skupa rešenja za sopstvenu poslovnu zamisao. I dok se svi drugi odmaraju vi radite punom brzinom. Međutim retrogradna Venera neće dozvoliti da napravite dobar poslovni pomaka ma koliko da se trudite. Mart i april su rezervisani za projekte planove i previše obaveza koje nekako uspevate da završavate. Vaša ambicija vas smelo vodi ka uspehu ali u maju kada Jupiter uđe u Ovna počinjete da vidite  Pripremite se za letnje mesece u kojima je pre svega potrebno da budete realni u potrebama ali i u delima. Kada su finasije u pitanju drugi deo godine je mnogo povljniji ako želite da uvećate prihode ili poslovni prodor.A naravno i rezultate sopstvenog truda i napora. O tog meseca  vi bez dileme idete napred. Nije nemoguće da naiđete na ljubomoru kod bliskih prijatelja ali to vas neće sprečiti da nastavite još jače i bolje tokom juna i jula. I sve do septembra meseca vi ste u punom gasu kada je posao u pitanju. Prirodno je da malo usporite jer će vam retrogradni Mars omogućiti manji predah ili zastoj na poslovnim aktivnostima tokom septembra oktobra i novembra. Godinu završavate kao što ste je i dočekali blještavo pompezno i sa puno samopuzdanja.

Ljubav

Ovo je godina jasnih misli i stavova. Koliko ste bili u prethodnoj godini zbunjeni svojim partnerskim životom toliko u ovoj godini vidite gde treba da se fokusirate. Zato je ovo godina u kojoj se maksimalno prilagođavate porodici ili partneru sa kojim ste već započeli zajednički život. Imate prilično jasnu predstavu šta želite od svog emotivnog života. zato tokom prva tri meseca nećete gubiti vreme na ljubvane veze koje vam ništa ne znače. Ljubav sa emotivnim partnerom dostiže visoki nivo već 12 marta kada su Venera i Mars u konjukciji.Takođe je 12 april veoma pogodan da svoju emotivnu vezu održavate na odličnom kursu.Slobodni Lavovi mogu tokom aprila i maja uživati u omiljenosti kod suprotnog pola. Potpunu stabilizaciju možete očekivati u junu ali april i maj neće biti uzalud protraćeni. U julu i avgustu budite oprezni i manje dramatizjute neke partnerske nesuglasice jer možete ući u neverovatnu svađu. Uran je taj koji vas navodi fda vam jezik bude brži od pameti. Zadnji kvartal goine dočekujete sa Marsom u retrogradnom hodu u Blizancima i vašem polju mogućnosti i prijateljstva. Zato su vam mogućnosti smanjene a neki prijatelji mogu otići u zaborav.

Zdravlje

Tokom godine vaše zdravlje je na dobrom nivou sem što je potrebno da posetite stomatologa.

DEVICA

Posao

Ako ste bacili ključ od svoje kancelarije ili poslovnoog prostora vreme je da ga pronađete.Upravo zato što je godina pred vama godina promena. Menjate posao ili mesto prebivališta. Zvezde su se urotile da vam promene poslovni život potpuno i temeljno.Drgo redovno retrogradno kretanje Merkura od 10 maja do 3. juna imate zastoj na poslu ali samo zato što ste se okrenuli ka prošlosti.Zakoračili ste napred i sada nema potrebe da mislite o prošlim poslovima ili dogovrima. Ne maštajte budite realni i nađite se u novoj realnosti da bi bili svoji na svome.Obzirom da ste dovoljno materijalni jer volite sigurnost u ovoj godini nemate skokve problematičnih finasijskih lutanja. Znate veoma dobro šta radite i gde želite da budete na kraju godine. Ipak neke odlike ne donosite u septembru. tajan veza okt do marta 2023.nov i dec retro mars u 12 polju.problem sa skandalom.stalni partner otkriva vezu.izolacija.

Ljubav

U novu 2022 godinu ulazite sa retrogradnom Venerom u vašem polju zabave i romanse. Zato ste u starim ljubavnim odnosima. To znači da se ceo januar i februar bavite svojom starom ljubavnom pričom. Merkur je uz to retrogradan i ne daje vam šansu da to popravite na način koji vi želite. Ipak stvari se menjaju od marta kada se fokusirate na bliskost. Pokušavate da emotivnom partneru dočarate koliko vam je stalo i koliko ste vezani za odnos koji je prekinut. Vaš vlada je tri puta godišnje retrogradan i povećava vam trud i vreme oko ujednačavanja stavova sa emotivnim partnerom. Tako će faze u februaru maju i oktobru imati svoj zastoj na polju ljubavi. Dok ćete u ostalim mesecima stalno pokušavati da upalite vatru ljubavi. Maj je veoma dobar mesec za ljubav i to iskoristite svom snagom. Jupiter u Ribama pa kasnije u Ovnu garantuje vam da je ovo godina posvećenosti partnerskim odnosima koji treba da se stabilizuju.

Zdravlje

Povedite računa o zdravlju tokom februara maja i oktobra jer su to meseci u kojima je oslabljena vaša vitalnost.

VAGA

Posao

U ovu 2022. godinu ulazite sa retrogradnom Venerom i zato je pogodno vreme da već u januaru procenite svoje potrebe i mogućnosti u godini pred vama. Obzirom da večno tragate za balansom sve snage ćete fokusirati u tom pravcu. I od februara nećete gledati unazad. Mart je pravi mesec da se otrgnete od izazova iz prošlosti koje ste poneli sa sobom u novu godinu.  Pa sa početkom aprila budite svoje kreativne impulse koji će vam pomoći u karijeri. A to znači da se ne predajte tako lako i ne želite da odmarate. Hoćete da uhvatite dobar poslovni ritam na samom početku godine. Uz manje transformacije i suočavanje sa realnom istinom vi se tokom marta i aprila nadate boljim poslovnim uspesima. Povoljni su meseci za vaš uspeh i vi to instiktivno osećate. Maj je rezervisan za manji zastoj ako isuviše ubrzavate elemente zajedničkog života.Obzirom da ste odličan diplomata zodijaka pronalazite način da letnje vrele mesece provedete na nekoj moćnoj i dalekoj destinaciji uživajući u poslovnom uspehu.Uz ponovno preispitivanje menjate poslovni tim i pravite dobitnu tokom celog leta. Od avgusta do kraja godine imate puno posla jer ćete se baviti pravnim pitanjima. Ako ste planirali da menjate mesto prebivališta onda je to zaista odličan period.  Tako da je i drugi deo godine posvećen radu i napredovanju u karijeri i poslu.

Ljubav

Retrogradna Venera iz Jarca doprinosi vašoj vezanosti za prošle ljubavi i prošle dane za kojima tiho patite. Isto tako misli su vam okrenute unazad uz pomoć retrogradnog Merkura u Vodoliji i Jarcu do 3. februara. Međutim ipak možete da se radujete martu i aprilu jer će u Jupiter zajedno sa Neptunom obezbediti da opet verujete u bajke i ljubav. Bude se svi vaši sokovi ljubavi pa ćete veoma dobro napredovati na emotivnom planu. I tako ćete se dovući do maja kada je važno da počnete sa pravim emocijama. Jupiter u Ovnu posle 12 godina donosi u vaše polje partnerstva priliku da se opet ludo zaljubite u skladu sa mogućnostima koje daju i vaše natalne planete. Pa čak i da nemate te naglašene mogućnosti period maja i juna je odličan za ulazak u neku emotivnu priču. Zato je od 10 maja do 28 oktobra kada Jupiter gostuje u Ovnu i vašem polju partnerstva najpovoljniji period za ljubav. Tada možete očekivati povoljniju mogućnost da uđete u dugoročnu vezu koja će obeležiti celu godinu. Jun je odličan za nova poznastva ili nove ljubavi za slobodne Vage. Tokom leta imate dobre šanse da uplovite u ljubavnu romansu ako se to nije desilo u junu. Od druge polovine septembra do kraja godine zastoje na planu partnerskih odnosa. 

Zdravlje

Jačajte imunitet i vodite računa o cirkulaciji nogu. 

ŠKORPIJA

Posao

Motivisani i puni samopouzdanja ulazite u novu 2022 godinu. Međutim januar i februar nisu povoljni meseci za nove planove a ni za nove poslovne projekte jer retrogradna Venera gostuje u vašem polju komunikacije i društvenog prilagođavanja.  Slabija komunikacija i samoizolacija prestaje od marta kada se pojavljuju dobri aspekti koji vas uvode u novi dinamizam  na polju posla. Vaša karijera je u blagom zastoju sve do kraja februara. Retrogradna Venera u vašem polju zarade donosi izazove koje niste uspeli da rešite. Zato je to uvod u zaostale poslovne probleme kojima ćete se baviti tokom prva dva meseca 2022 godine. To je samo mali predznak za veoma šarenu ali godinu ispred vas. Poslovi su u zastoju i nećete moći da ih pokrenete sve do marta. Zato se posvetite obnavljanju sopstvenih resursa i energije.  U martu imate dovoljno volje da menjate strategiju ili poslovanje koje će vam doneti bolju zaradu. Neće vas puno ometati tri godišnja prividna retrogradna kretanja Merkura ali će vam praviti zastoj na polju investicija i kredita u februaru maju i oktobru. Preporuka zvezda je da ne ulazite u rizične investicije ni u kredite koji bi mogli da uzdrmaju vaš finsijski status. Oktobar nosi ograničenja na poslovnom planu i to vas uvodi u period kojije punizazova. Vama jedino može da zameta retrogradni Mars krajem godine pa će vam novembar i decembar biti naporni meseci kada je posao i karijera u pitanju. To je period u kome vaše aktivnosti slabe i imaju određeni zastoj. Nemojte gurati stvari na silu jer ne možete pobediti energije koje vas koče. Finasije su u tom trenutku dobre ali ipak je potreban dodatni oprez. Opuštenija godina daje vam opušteniji pristup poslu u periodima kada je Merkur direktan.

Ljubav

Retrogradna Venera vas uvodi u novu 2022 godinu i dobro radi na vašem nepredvidivom ponašanju prema partneru. Mogući su hladniji odnosi i manje bliskosti. Od polovine februara vaše polje ljubavi osvetljavaju bolje zvezde pa je i partnerski odnos na uzlaznoj liniji. Više razgovarate i bolje se razumete. Ulaskom Jupitera u vama komplementaran znak Riba još u decembru 2021 dobija na značaju tokom marta i aprila. Tako da na proleće imate šanse ako ste slobodni Škorpion da se zaljubite. Ako imate priliku da to učinite nemojte bežati jer se već u maju opet bavite poslom i finasijama. Tako da je maj mesec u kome vam ljubav i emotivni odnosi nisu na prvom mestu. Jun jul i avgust su meseci uspostavljanja bliskosti i uživanja u održavanju dobrih partnerskih odnosa. Od oktobra pa do kraja godine vi ulazite u period veoma neudoban za ljubav. Mars će krenuti u redovan prividan retrogradni hod a to je ono ššto će vas izbaciti iz takta. Tako da ćete pokazati svu svoju pasivnu agresiju prema osobama koje to najmanje zaslužuju.

Zdravlje

Vaše zdravlje je generalno solidno ako se hranite zdravo i negujete zdrave životne navike.

STRELAC 

Posao

Puni entuzijazma sa Marsom u Strelcu ulazite u novu 2022 godinu. Iako je retrogradna Venera u vašem polju zarade vi se bavite trenutnim zadacima i ponekim finasijama iz prošlosti. I sve do 3 februara bićete u svojoj zoni osveženja starih ideja i pretvaranja planova u skorija dela.Imate velike šanse da dođete do rešenja u kojem ćete bolje zaraditi novac ako pametnije iskoristite svoje postojeće poslovne veštine. Za razliku od prethodne godine ove možete dobro unovčiti svoja iskustva i poslovna partnerstva. Velike su prilike u poslu ako se bavite privatnim biznisom jer će vam Jupiter iz Riba dati šansu da podignete posao na bolji nivo.I kada pogledate oko sebe vi stvarno imate odlične predispozicije na poslovnoj lestvici već od decembra 2021 pa sve do 20 decembra 2022 godine. Zadni meseci u godini novembar i decembar su periodi zastoja i manje pauze koja vam je potrebna i dobro došla. Toliko toga ćete uraditi u ovoj godini da zadnji meseci nisu obeležje vašeg napredka. Polje posla je ekspeditivno produktivno i nadasve posuto potrebnom srećom i srećnim okolnostima da se nađete na pravom mestu u pravo vreme.

Ljubav

Iako ulazite u godinu sa retrogradnom Venerom u polju zarade pozicija vašeg vladara donosi vam obnovu u ljubavi. Takođe nameštanje udobnosti u domu kao i u porodici.  To je na neki način obnova vašeg porodičnog novog života koji ste ččekali 12 godina. Zato su mart i april odličan trenutak da obnovite sve propušteno na polju ljubavi bliskosti i partnerskih odnosa.Jupiter već uveliko putuje vašim poljem doma i rešava sve prepreke koje ste nekada imali.Umaju imate vremena da plklanirate ali će vas Jupiter iz Ovna požuriti da sve uredite baš po vašoj volji i ukusu. Tako ććete tokom leta imati jedinstveno pozitivno iskustvo u polju ljubavnih odnosa. Dok će zauzeti Strelčevi poboljšati svoje bračne bliskosti i razumevanje. Jesen je obeležena proširenjem vidika i volje da se iskažete na potpuno novi način. Ipak obratite pažnju na iskrenost od ljudi koji vas tapšu po ramenu. Bitno je da ne donosite odluke na brzinu tokom jeseni jer nećete imati pravu sliku o emotivnim odnosima. Kraj godine je period zatišja i negativne energije jer ste se navikli na bezrezrevni optimizam. Mars koji ide retrogradno u novembru i decembru neće narušiti vašu obnovljenu ili novu ljubavnu priču ali će doneti dozu nerazumevanja. Preispitajte ljubavni odnos ponova kako bi doneli dobro rešenje.

Zdravlje

Vaše opšte stanje organizma je tokom cele godine odlično.

JARAC

Posao

Retrogradna Venera je u vašem znaku tokom januara po;etka februara donosi vam pojačanu nelagodnost i slabiju komunikacija sa poslovnim saradnicima. Prilagodite se tržišnim principima kaže retrogradna Venera jer su se uslovi i vrednosti promenili. Vraća vas unazad da ispravite ono što može da se popravi. Uglavnom će  veština komunikacije obeležiti godinu pred vama. Zato vam retrogradna Venera pomaže da budete drugačiji u razgovorima sa svima. Nije pogodno vreme za nove investicije ni ugovore jer i retrogradni Merkur otežava dogovore na planu poslovnih projekata.Jupiter plovi po prirodnom trećem polju komunikacije i baš zato uvećava već napravljene komunikacione probleme sa poslovnim saradnicima. Naporan period završava u martu kada se pokreću novi poslovi koji će imati jači odjek u drugom delu godine.Iako dobro znate da do ostvarenja ciljeva vodi naporan rad. Vi se ne ustručavate da pokažete volju da se dobro i svojski potrudite. Zato se vaš borbeni duh budi tokom aprila i maja.Ipak imajte na umu da je ovo godina u kojoj nije potrebno da jurite poznate stvari i puteve već da ih prilagodite datim trenutnim okolnostima.Zato kada se budete trudili i radili pokušajte da budete dovoljno fleksibilni i maksimalno prilagodljivi jer vas Saturn posmatra. Zato će vas on nagraditi ili vratiti na ponavljanje ispita iz fleksibilnosti. Potrebno je da se umrežite sa ljudima da se povežete sa klasterima koji su vam potrebni u poslu i karijeri. I naravno da komunicirate sa svima koliko god je moguće. Vaša narav čutanja neće pronaći put do bilo kakvog uspeha. Tu priliku imate tokom maja pa iskoristite svoje retoričke mogućnosti i poboljšajte dogovore. Jun i celo leto su periodi u kojem ćete upoznavati nove ljude i prijatelje. Poboljšanje privatnog posla očekujte od 10 maja kada Jupiter uđe u vaše četvrto polje privatnog biznisa pa će leto biti sigurnije i perspektivnije od prethodnih meseci. Jesen je obeležena nejasnim finasijskim tokovima ako rizikujete sa ulaganjem. Iako ne poznajte polovičnost nemojte igrati na kartu sve ili ništa.Kraj godine tokom novembra i decembra ponovo se bavite problemima i nesporazumima sa poslovnim saradnicima.

Ljubav

Venera je retrogradna u vašem znaku i potpuno je ovladala vašim emotivnim odnosima i ponekim tajnim ljubavima. Imate veliku verovatnoću da ste i dalje u staroj ljubavnoj priči koju ste davno napustili. Ni sami ne znate šta tu radite ali ste dovoljno vezani da raspravljate o prošlosti i ponovo proživljavate prošlost. Vi ste opet na istom ispitu emocija i želite da vidite šta vam je važno a šta nije. Te dileme se razvodnjavaju već od marta i vi ste malo bistrije glave.Nelagodnost i loša komunikacija je iza vas i sada ste spremni da se u aprilu bavite pravim ljubavnim odnosima.Zato preispitajte svoju vezu i prikrivene tenzije da se ne bi opteretili time tokom maja. Iako imate dosta toga da obavite na polju ljubavi izvesno je da poboljšavate odnose sa familijom sestrom ili bratom. Imate priliku da izgladite nesporazume koji su doveli do prekida komunikacije.Sve što vam je izgledalo nemoguće da izgladite sada ćete to učiniti na jednostavan i brz način. Leto pred vama koristite za renoviranje obnovu ili izgradnju doma. To će vas potpuno okupirati jer želite dodatnu udobnost i sigurnost.Jesen i zima kao i kraj 2022 godine su periodi stagnacije i umanjene dinamike. Međutim vi možete biti zadovoljni ako ste celo leto bili aktivni u poboljšanju ljubavnog i porodičnog života.

Zdravlje

Povremen akutne glavobolje i problem sa kičmom.

VODOLIJA

Posao

Nemojte se nadati prevelikoj energiji na poslu tokom januara i dobrim delom februara. Vaša energija se spušta i vi ste u fazi zimskog sna.Retrogradna Venera u Jarcu i retrogradni Merkur u vašem znaku usporavaju vaš radni elan. Možda taj period iskoristite da napunite baterije i da se dobro odmorite posle napornog i produktivnog perioda sve do nove godine. Jupiter gostuje u vašem polju novca sve do maja i donosi vam odlične finasijske mogućnosti. A to je da sve ideje jako dobro unovčite. Prethodna godina je na svaki način bila vaša ne samo zbog hronokratora Saturna i Jupitera već i zbog jake energije koja je zapljusnula vaše polje javnosti, poslovnih i partnerskih odnosa. Iako ćete biti sporiji vaši prihodi se neće umanjiti čak surptno. Ipak sve do marta iskoristite ovaj period manje dinamike da se okrenete ka sebi i svojim stvarnim potrebama. Vreme je da razjasnite lične poslovne ciljeve i osvojite još jednu poslovnu planinu.Produktivan poslovni period počinje u aprilu jer će vas Jupiter i Neptun ispirisati da budete kreativniji. To će značiti da se i finasije bitno popravljaju.Maj je mesec pomračenja koja će bitno uticati na vaš dalji tok karijere. Vama nije problem da prihvatite promene na poslu koje će vam donati ove planetarne aktivnosti ali je bitno da ostanete dosledni svojim umetničkim sklonostima.  Tokom juna Saturn kreće retrogradno i vi ponavljate ispite koje niste položili na polju karijere.  Međutim to neće umanjiti prihode pa će se mnoge Vodolije baviti osiguranjem stabilnosti na polju novca. Neke investicije su izvesne ako želite da osigurate kapital koji ste stekli. Jesen je puna planova koji će se zakočiti u novembru i decembru. Zato sve što uradite imaće svoj odjek do oktobra.Zato kada se budete okrenuli unazad i pogledali gde ste bili početkom godine a gde ste pred kraj 2022 morate priznati da niste očekivali toliko novca sa manje truda nego inače.

Ljubav

 Nikako da se odvojite od prošlosti i bivših partnera. To traje sve do marta jer se tada naziru tragovi vaše volje da krenete u susret novim ljubavnim prilikama. Zvezde kažu da je vreme da otresete lanjski sneg sa kaputa pa čak i da ga promenite. U aprilu vaše težnje za emotivnim mirom neće biti uslišene. Zato se spremite na mnoge izazove i promašaje kada je ljubav u pitanju. Pomračenje Meseca u maju donosi vam promenu statusa. I tako se tokom leta možete naći u zajedničkom stanu sa emotivnim partnerom i započeti novi životni put. Vodolije koje ne uđu ozbiljnije u zajednički život mogu od oktobra do decembra završiti raskinuti vezu koja je započela u maju ili julu.

Zdravlje

 Problem koji možete imati jeste sa cirkulacijom nogu. Tokom godine potrebno je da jačate svoj imunitet.

RIBE

Posao

Vaš period počeo je već 28. decembra zahvaljujući Jupiterovom ulasku u vaš znak. On vam donosi dobre mogućnosti za napredovanje ne samo na poslovnom planu nego i naličnom i duhovnom.Iako sve do marta nećete videti ni osetiti nikakve prave promene u prilikama bićete optimističniji nego inače. To samo znači da ste smeliji i nekako hrabriji da se posvetite svojim ličnim ciljevima. Kako se kaže ovo je godina kada ste sada malo vi na redu. Mart je mesec u kome vraćate samopuzdanje i dočekujete 12. aprilpotpuno spremni. Jupiter i Neptun kao vaši vladari prave konjukciju u vašem znaku i to je taj trenutak koji 12 godina čekate.To je datum koji pokreće dvanaestogodišnji ciklus lakšeg prosperiteta.Bez obzira da li želite da se duhovno iscelite ili rastete nećete moći tokom godine da pobegnete od toga. I prilike dolaze do 10.maja kada Jupiter prelazi u Ovna i vaše polje zarade. Tako će sve do 28 oktobra biti novca i koji dolazi i još brže odlazi. Krajem oktobra Jupiter ponovo ulazi u Ribe gde ostaje do polovine decembra 2022 godine. To vam opisuje da će ova godina imati manje sreće samo tri meseca dok ćete poslovno i u karijeri imati mnoge prilike da napredujete. 

Ljubav

Januar i februar nisu pogodni za bilo kakva ljubavna dešavanja jer je Venera retrogradna u Jarcu a Merkur u Vodoliji. Zato se mart za sve rođene u znaku Riba koristi za pripremu događaja koji dolaze kao grom iz vedra neba. Pripremate se za ljubav neobuzdane emocije i sve su prilike da to nećete dugo zaboraviti.

April je mesec u kome možete probuditi sve leptiriće u stomaku. Jupiter i Neptun su u konjukciji u vašem znaku i pripremaju vas na romantičnu priliku koju niste dugo imali. Ipak se nemojte zatvoriti i čekati jednu priliku jer to neće biti moguće. Potrebno je da poljubite i neke žabe da bi došli do pravog princa koji je samo vaš. Zato se radujte letu jer je to doba u kome osećate blagodeti gostovanja Jupitera u vašem znaku. Oktobar, novembar i decembar su periodi u kome možete odlučiti da se potpuno posvetite samo jednoj osobi. Zavolećete ovog Jupitera jer će vas motivisati i inspirisati da uživate u svakom uzbudljivom trenutku u vašem ljubavnom životu.

Zdravlje

Zdravlje uglavnom dobro ako nemate hronične probleme koje treba da držite pod kontrolom.

Piše astrolog Vesna Trajković
Preuzimanje teksta ili delova teksta zabranjeno bez navođenja linka portala Objektiv.rs

 BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar