Iran pokazao zube: Vežbe u Zalivu su upozorenje Izraelu, stigli oštri komentari!

Iran, pak, tvrdi da su njegove nuklearne ambicije mirnodopske

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Vojne vežbe kojima je Iran rukovodio ove nedelje u Zalivu imale su za cilj da pošalju upozorenje Izraelu, naveli su danas najviši vojni iranski komandanti.

Ratne igre Revolucionarne garde, koje su uključivale ispaljivanje balističkih i krstarećih projektila, završene su danas, prenosi agencija Rojters.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ove vežbe su imale vrlo jasnu poruku, a to je ozbiljno upozorenje pretnjama cionističkog režima da se čuvaju svojih grešaka – izjavio je šef Garde general Hosein Salami na državnoj televiziji.

– Odseći ćemo im ruke ako naprave pogrešan potez. Razdaljina između stvarnih operacija i vojnih vežbi je samo promena uglova lansiranja projektila – dodao je Salami.

Načelnik generalštaba iranskih Oružanih snaga general-major Mohamed Bageri je izjavio da je 16 balističkih projektila različitih klasa ispaljeno istovremeno i da su uništili unapred određene ciljeve.

Iran navodi da njegove balističke rakete imaju domet od 2.000 kilometara i da su sposobne da stignu do Izraela i američkih baza u regionu.

Izrael, koji se protivi naporima svetskih sila da ožive iranski nuklearni sporazum iz 2015. godine, dugo je pretio vojnom akcijom ako diplomatija ne uspe.

Iran, pak, tvrdi da su njegove nuklearne ambicije mirnodopske.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar