Ove frizure će biti najveći HIT u 2022: Sedamdesete i osamdesete se vraćaju na velika vrata (FOTO)

Za sve ljubiteljke retro stilova, 2022. će biti savršena godina kada je kosa u pitanju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Koliko god se stilisti i modni kreatori trudili da smisle nešto novo, s vremena na vreme se hitovi prošlih vremena vraćaju u trend.

Naredna godina će, što se uređenja kose tiče, biti u stilu veselih sedamdesetih i osamdesetih, kojih se mnogi ljudi kod nas sećaju sa nostalgijom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Era procvata rok muzike, stvorila je neke nezaboravne trendove inspirisane upravo tim žanrom. Pored toga, ovaj period su obeležili i padovi brojnih stereotipa, pa modu sedamdesetih i osamdesetih karakterišu sloboda i inovativnost.

Ukratko, za koju god od navedenih frizura da se odlučite, nema sumnje da ćete biti u trendu.

Volumensko feniranje

Volumensko feniranje je jedan od najzapamćenijih simbola sedamdesetih godina. Neki od najboljih svetskih frizera predviđaju da će upravo ova frizura biti najveći hit kada je u pitanju oblikovanje kose. Za ovaj izgled, potrebno je da na vlažnu kosu, koju ste samo obrisali peškirom, naprskate sprej za feniranje, a zatim kosu osušite koristeći veliku četku.

Foto: Shutterstock

Divlje kovrdže

Disko stil sedamdesetih se vraća na velika vrata. Zanosna i živahna frizura ovog tipa upućuje na slobodnu i samostalnu ženu, svesnu svojih kvaliteta. Za posebno retro, razbarušeni izgled istaknite nekoliko kraćih pramenova s prednje strane.

Foto: Shutterstock

Dugačka kosa sa šiškama

Duga kosa se vraća u modu nakon pojave hipi-pokreta, još šezdesetih godina.  Za ovu frizuru, neophodno je da proredite šišanje i da kosu negujete redovno, kako vam se krajevi ne bi iskrzali, jer time nećete postići željeni efekat.

Foto: Shutterstock

Kovrdžavi i volumenski bob

Piksi i bob frizure ne izlaze iz mode od kako su se pojavili pre skoro 100 godina. Naredne godine, vraćaju se na velika vrata. Umesto tradicionalnog, ravnog boba, 2022. će obeležiti ove šik i primetne frizure, koje možete nositi u svim prilikama.

Foto: Shutterstock

Šal i marama

Šal i marama na glavi bili su jedni od simbola glamura, naročito ako su ukombinovani sa velikim naočarima za sunce.  Osim što su lepi i prikrivaju eventualne nedostatke, ovi komadi tkanine štite kosu i od nepovoljnog spoljnog uticaja ipomažu da vam kosa ostane uredna.

Foto: Shutterstock

Pokupljena kosa i  šiške

Šiške se vraćaju na velika vrata, a u kombinaciji sa podignutom kosom, predstavljaju elegantnu svakodnevnu frizuru.

Foto: Vadym Drobot / Alamy / Alamy / Profimedia

Ravno i glatko

Ravna kosa sa razdeljkom neće nikada izaći iz mode.  Ovaj stil je pogodan jer pristaje apsolutno svima.

Foto: Tomas Anderson / Panthermedia / Profimedia

Mini pletenice

Ukoliko je ovo bila vaša omiljena frizura u školskim danima, lepa vest je da je možete nositi ponovo. Dovoljno je da uzmete po jedan centimetar kose sa obe strane razdeljka i ispletite tanke pletenice do kraja, a zatim ih pričvrstite gumicom.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, Blicžena

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar