Zapišite svoje CILJEVE pre nego što otkuca sat: Četiri potpuno ostvarive novogodišnje ODLUKE

Evo i kako da ih ostvarite

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Krajem godine svi polako sumiramo utiske i ono što smo do tada postigli.

Neki su više zadovoljni, neki manje, ali ono što je zajedničko svima jeste da u Novu godinu možete da uđete spremniji nego ikad da ostvarite svoje odluke i ciljeve.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zapamtite da je pred vama jedan novi početak, pa samim tim i nova prilika da postignete ono što želite.

Ako se budete pridržavali ovih malih pravila, sledećih pet novogodišnjih odluka možete da sprovedete veoma lako.

1. Rešiću se viška kilograma i konačno steći kondiciju

Među najčešćim novogodišnjim odlukama nalazi se upravo i ova, odnosno želja za gubitkom kilograma, pripremom za leto, sticanjem dobre kondicije. Često se dešava da počnemo da treniramo, a onda posle nekog vremena prestanemo i imamo utisak kao da nikada nismo ni trenirali.

Za dobru kondiciju i formu morate biti sitrajni i stalno aktivni. Takođe je neophodno da se hranite zdravije i redovno vežbate. Možda zvuči jednostavno, ali istina je da nije. Stoga, kako ostvariti tu odluku?

Počnite od toga da je svaki dan u Novoj godini jedna nova avantura, a svakim korakom ste bliži svom cilju. Svaki pojedinačan trening koji uradite će vas učiniti da budete bliži rezultatu. Naravno, bitno je da sebi ne dajete preteške zadatke, pa počnite od malih stvari, poput petnaestominutne dnevne šetnje. Zatim, ograničite unos slatkiša (bilo bi najbolje da ih potpuno izbacite), izbacite belo brašno i regulišite ishranu.

Foto: Melinda Nagy / Alamy / Alamy / Profimedia

Takođe, savet je da u teretani vežbate umereno na početku, a ne da se forsirate do prejake upale mišića zbog koje sutradan nećete moći da ustanete.

2. Upoznaću nove ljude

Upoznavanje novih ljudi je uvek dobra stvar. Ali verovatno se pitate kako da ih upoznate, pogotovo tokom pandemije kada je situacija malo otežana. Ovo je takođe prilika da utičete na svoj poslovni put, izgradite prijateljstva koja će trajati ceo život i pronađete nekoga za sebe.

Da biste u tome uspeli, budite otvoreni za komunikaciju sa drugim ljudima, budite pozitivni i nasmejani kako bi drugi mogli da vam priđu i da vam se obrate i nemojte se stideti da sa drugima započnete konverzaciju.

3. Zaradiću više novca

Činjenica je da čak i milijarderi često razmišljaju o novcu, zbog čega ga žele još više. To nije ništa loše, ali morate da razmišljate o tome kako svoje odluke da sprovedete u delo.

Foto: Shutterstock

Maštanje sigurno neće promeniti vaš život – potrebna je akcija. Ukoliko vam to mogućnosti dozvoljavaju, pokušajte da pronađete dodatni posao, da zatražite povišicu ili unapređenje.

4. Izgradiću samopouzdanje

Samopouzdanje je bitno za apsolutno sve sfere života. Pomoći će vam da napredujete u poslu i steknete poverenje drugih. Najbitnije je da prihvatite sebe takvim kakvi ste i da ne menjate svoju suštinu, ali da se trudite da postanete najbolje verzija sebe, a samopouzdanje je za to veoma važno.

Kada god pomislite da drugi rade nešto bolje od vas, setite se da i vi imate svoje kvalitete u kojima ste ispred ostalih. Razmislite o tome na čemu bi trebalo da poradite i u Novoj godini se trudite da budete što bolji.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Glossy

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar