Slobodan Pavlović sahranjen u Čikagu: Američki biznismen srpskog porekla počiva u Novoj Gračanici

Parastos je u utorak u podne održan u njegovom rodnom selu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Na groblju manastira Nova Gračanica u Čikagu u utorak je sahranjen Slobodan Pavlović (84), poznati američki biznismen srpskog porekla rođen u Popovima kod Bijeljine. Na večni počinak uz suprugu Miru ispratili su ga rodbina i mnogobrojni prijatelji i saradnici.

Parastos je u utorak u podne održan i u njegovom rodnom selu, u Hramu Hristovog vaskrsenja, a komemoracija Pavloviću biće održana u četvrtak u 13 časova na Slobomir P univerzitetu u Bijeljini.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pavlović je poginuo u petak u saobraćajnoj nesreći, kada je vozilo u kojem je bio podletelo pod kamion. U našoj javnosti, Pavlović je ostao upamćen kao graditelj i zadužbinar. Godine 1991. postavio je temelje za izgradnju Pavlovića mosta na Drini koji spaja Mačvu i Semberiju, a završen je pet godina kasnije. Podigao je i spomenik Filipu Višnjiću ispred Gradske biblioteke u Bijeljini, a u Popovima Crkvu Hristovog vaskrsenja i spomenik knezu Ivi od Semberije.

Sa suprugom Mirom podigao je ukraj Drine i grad Slobomir, kao i Pavlovića univerzitet, najveći privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini.

Patrijarh srpski Pavle odlikovao je Slobodana Pavlovića Ordenom Svetog Save prvog reda.

BONUS VIDEO:



Izvor: Novosti

Komentari (1)

  1. Ne bih da umanjujem humanost pokojnog Pavlovica, ali moram da napomenem da se prelazak preko mosta naplacuje, te me zanima gde ide ta "mostarina".

    Odgovori

Ostavite komentar