Putin progovorio o NATO agresiji i nekažnjenim zločinima: Rade šta hoće, UNIŠTILI su Jugoslaviju

Predsednik Rusije je dodao da su Amerikanci ušli i u Irak, razorili tu zemlju i stvorili od nje leglo međunarodnog terorizma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/TASS/Alexei Druzhinin

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin govorio je danas o geopolitičkom odnosu snaga u svetu i nekažnjivosti SAD za sve zločine koje su počinili širom sveta.

– Naši američki partneri, da ih tako nazovemo, prethodnih godina su, kako bi navodno osigurali svoje interese i svoju bezbednost, hiljadama granica daleko od svoje teritorije, radili su surove stvari bez ikakve reakcije Saveta bezbednosti UN. Jugoslavija je bombardovana – pod kojim izgovorom? Gde je Jugoslavija, a gde su SAD? Uništili su tu državu – rekao je danas Putin na proširenom sastanku kolegijuma Ministarstva odbrane Ruske Federacije, piše RIA Novosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je podsetio na sukobe i probleme sa kojima se suočavala tadašnja Jugoslavija, ali je zapitao ko je dao pravo Amerikancima da bombarduju jednu evropsku prestonicu.

– Niko! Oni su sami to odlučili, a sateliti su potrčali za njima i klimali glavom. To je sve međunarodno pravo – rekao je Putin.

Predsednik Rusije je dodao da su Amerikanci ušli i u Irak, razorili tu zemlju i stvorili od nje leglo međunarodnog terorizma.

– Onda se pokazalo da su ih “obaveštajni podaci izneverili”. A kako su ušli u Siriju, šta, uz dozvolu Saveta bezbednosti? Ne. Rade šta god hoće – rekao je Putin.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. ZLO POBEĐUJE ONDA KAD DOBRI LJUDI NE RADE NIŠTA! Jugoslaviju je "uništila" Slovenija, koja je prva od 6 Republika išla na Referendumom o samoopredeljenju, i to po Ustavu Jugoslavije! Kaži ti nama ko je pokrenuo rat i zašto i gde je to "vekovno srpsko more" i koga je Milosrdni anđeo morao dovoditi u red 99g sa silom da zaustavi taj rat?

    Odgovori

Ostavite komentar