Ona vam sigurno nije pala na pamet: Evo zašto je KORNJAČA savršen ljubimac za vas

Egzotična, lepa i ne zahteva puno brige

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ljubimci poput pasa i mačaka zahtevaju mnogo pažnje vlasnika.

Međutim, ukoliko nemate dovoljno vremena, a ipak želite da udomite ljubimca, imamo ideju koja bi to životinja mogla da bude.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kornjače se smatraju najidealnijim ljubimcima za ljude koji nemaju dovoljno slobodnog vremena, jer one ne zahtevaju mnogo pažnje.

Nju nećete morati da kupate, šetate i zabavljate kao ostale ljubimce. Pritom, morate se složiti sa time da kornjače ipak predstavljaju nešto egzotičniju i ne toliko čestu životinju u domovima ljudi.

Imaćete svog ljubimca, nećete biti sami a opet imaćete prostora da vaš život ide svojim ustaljenim ritmom.

Koliko su kornjače jednostavne za gajenje, govori i to da ih nije čak potrebno ni hraniti svakog dana.

Iskusni uzgajivači kažu da nije preporučljivo da se o kornjačama staraju deca, jer deca brzo izgube interesovanje za njih. Deca ipak traže više akcije, igre i zabave, koje kornjača ne može da im pruži jer nije veliki ljubitelj dodira, niti je brza i okretna.

Foto: Shutterstock

Crvenouha kornjača je karakteristična po svom izgledu. Karakteriše je jaka zelena boja sa izražajnim žutim prugama. Crvena boja se nalazi samo na njihovoj glavi. Oklop menja boju, u zavisnosti od starosti, a može biti svetle ili maslinasto zelene boje. Kod mužjaka može postati i crna u starijoj dobi.

Veruje se da je bolje kupiti kornjaču koja je živahnija, jer takvim ponašanjem upokazuje da je sa njom sve u redu u smislu zdravlja.

Foto: Shutterstock

Takođe, neophodno je da proverite tvrdoću oklopa, jer mekan oklop ukazuje na to da je kornjača stara.

Kada im obezbedite adekvatne životne uslove, kornjače mogu da žive i do 70 godina. U dobrim životnim uslovima, kornjača može da naraste do 30 cm.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, ljubimci.org

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar