Bila je ŽRTVA zlostavljanja: Devojčica sa fotografije je poznata PEVAČICA, a sada napokon diše slobodno

Svi su se saosećali sa njenim bolom kada se saznalo šta proživljava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Britni Spirs je jedna od najpoznatijih američkih pevačica. Pored toga, ona je i tekstopisac, glumica, plesačica i autor. Potvrđeno je da je do danas prodala preko 100 miliona ploča u svetu, a njeni rani hitovi slušaju se i dan-danas.

Već u osmoj godini života, Britni je želela mikrofon u rukama i prijavila se na audiciju za šou “Mickey Mouse Club-a”. Međutim, nije prošla audiciju jer su se producenti složili da je premlada za javni nastup. Zahvaljujući jednom od producenata koji je bio oduševljen njom, Britni je dobila agenta u Njujorku. Ona je sa majkom i mlađom sestrom živela na Menhetnu gde je nekoliko meseci pohađala “Professional Performing Arts School”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Foto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Mala Britni tada verovatno nije ni sanjala da će već za nekoliko godina od tog trenutka krenuti da niže ogromne uspehe i da će se širom sveta slušati njeni hitovi.

Album “…Baby One More Time”, snimljen je početkom 1998. godine, a u prodaju je pušten sledeće godine. Sa albuma su takođe objavljeni singlovi: “Sometimes”, “(You Drive Me) Crazy”, “Born to Make You Happy” i “From the Bottom of My Broken Heart”. Drugi album “Oops!… I Did It Again” u prodaji se pojavio početkom maja 2000. godine i prodao se u preko čak milion primeraka i oborio rekorde u SAD-u.

Britni je uveliko stekla ogromnu slavu zahvaljujući svom talentu, atraktivnom izgledu, ali i brojnim spotovima koji su svima ostali urezani u sećanju. Do 2017. godine izdaće još osam albuma, a svaki od njih će sa sobom doneti brojne hitove.

Dok je bila na vrhuncu slave, mnogi su joj zavideli kako na njenim pesmama koje se slušaju širom sveta, tako i na njenom izgledu. Međutim, iza srećne maske na licu pevačice, skrivala se tužna, uplašena devojka.

Postoji nekoliko dokumentarnih filmova koji su pokušali da približe život ove pop ikone. Međutim, Britni nikoga od njih nije ovlastila, pa je uvek bilo upitno šta je prava istina. Netfliks je odlučio da pokaže Britni kako je svi volimo i izbegne kadrove koji bi neprikrilikadni.

U ovom dokumentarcu ne postoje scene iz noći kada je Britni obrijala glavu, ali prikazano je da je izgubila život baš kada je raskinula sa bivšim mužem, Kevinom Federlajnom. Uprkos činjenici da je u medicinskom izveštaju, kojim je odobreno starateljstvo, pisalo da Britni nije mogla da radi ili odlučuje o svom životu, u to vreme je mogla da snimi i izda album “Blackout”, koji se i dalje smatra njenim najboljim studijskim albumom.

Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Prema svedočenjima u dokumentarcu, već 2007. pevačica je znatno prekinula odnose sa porodicom i komunicirala je samo sa majkom. Njeni roditelji su se razveli 2002. godine. Ipak, 1. februara 2008. godine sud je doneo odluku da privremeno starateljstvo pripadne njenom ocu. To “privremeno” je trajalo dugih 13 godina. Dok je bila pod očevim krovom, pevačica je doživela pravi pakao i otkrila i da ju je porodica terala da uzima litijum, protiv svoje volje.

– Možete da postanete mentalno oštećeni ako ga uzimate duže od pet meseci. Osećala sam se pijano, nisam mogala ni o čemu da razgovaram sa mamom ili tatom. Verujem da je ovo starateljstvo zlostavljanje i mnogo je takvih. Nisam znala da mogu da podnesem molbu za prekid starateljstva, žao mi je zbog neznanja. Nisu mi dali da imam svog advokata do sada. Tražiću da se starateljstvo prekine. Neprijatno je i demorališuće ono što sam prošla i to je glavni razlog što o tome nisam pričala otvoreno. Nisam mislila da će mi neko poverovati – istakla je Spirsova, a prenosi “The New York Times”.

Međutim, kraj njenim mukama konačno staje kada sud u Los Anđelesu pre mesec dana najzad ukida starateljstvo nad pevačicom koje je 2008. uspostavio njen tada 39-godišnji otac. Odluka je odmah stupila na snagu.  Pevačica se tada na Instagramu zahvalila fanovima koji su takođe slavili sa njom i napisala da joj je to najlepši dan ikada.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar