Odmah stigao zvaničan odgovor na spisak za Australijan open: Đoković ipak ne može u Melburn bez vakcine?

Pojavile su se i glasine da Đoković, za koga se ne zna ni da li je vakcinisan i ističe da to neće ni da otkriva, može da igra na Australijan openu i ako samo prođe kroz karantin u Australiji tokom ATP kupa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Novak Đoković se prijavio za učešće na ATP kupu, takmičenju koje će najboljim teniserima sveta služiti kao zagrevanje za Australijan open, a koje se igra u Sidneju, gde nije obavezna vakcina protiv koronavirusa.

Politika države Novi južni Vels nije tako stroga kao u Viktoriji, gde se nalazi Melburn.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pojavile su se i glasine da Đoković, za koga se ne zna ni da li je vakcinisan i ističe da to neće ni da otkriva, može da igra na Australijan openu i ako samo prođe kroz karantin u Australiji tokom ATP kupa.

Đoković se pored tog reprezentativnog takmičenjanašao i na listi prijavljenih za Australijan open, pa su glasine dodatno podgrejane.

Međutim, zamenik premijera Viktorije Džejms Merlino demantovao je priče o “rupi u zakonu” kako bi se navodno omogućilo Novaku da se takmiči i bez vakcine.

– Svi se raduju Australijan openu i svi koji budu prisustvovali – gledaoci, igrači, zvaničnici, osoblje, očekuje se da svi budu potpuno vakcinisani. To su pravila. Medicinska izuzeća su upravo to, to nije “rupa u zakonu” za privilegovane tenisere. To je medicinsko izuzeće u izuzetnim okolnostima, ako imate akutno zdravstveno stanje. Moje gledište i mišljenje svih Viktorijanaca, očekivanje svih Viktorijanaca je, da svi koji prisustvuju Australijan openu – igrači, gledaoci, osoblje, zvaničnici, treba da budu kompletno vakcinisani.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar