NAPETO na suđenju za ubistvo studenta u Beogradu: Otac ubijenog rekao nešto veoma NEUOBIČAJENO

U sudnicu su juče došli došli sestra i roditelji ubijenog Božovića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook

Na suđenju Milošu Ćeraniću (24), optuženom da je krajem novembra 2018. ubio Draga Božovića (21) na Bežanijskoj kosi, danas je u Višem sudu svedočio balističar Milan Kunjadić. On je u sudnici Višeg suda u Beogradu izjavio da je na Božovića ispaljeno šest hitaca, od kojeg je jedan pogodio mladića u glavu! Kunjadić je istakao da nije utvrđeno da je Božović pucao iz revolvera.

– Dva metka su pogodila oštećenog, a jedan stub na stazi gde je zatečen. Na rukama pokojnikika nema tragova da je pucao -precizirao je veštak.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iako je Kunjadić tvrdio da ne postoji revolver sa šest polja i šest žlebova, balističar Vlada Kostić, kojeg je angažovala odbrana, dostavio je sudu dopis da takvo oružje proizvodi firma iz Nemačke. On je naglasio da je taj podatak dobio naknadno.

– Eto, sada da i vi znate – rekao je balističar Kostić sudiji i Kunjadiću, zbog čega ga je sudija opomenula da se tako ne obraća strankama.

Tvrdi da je pucao u samoodbrani

Kunjadić mu je odgovorio da takav podatak sigurno poseduje Nacionalni kriminalistički centar MUP. Suđenje je počelo iznova zbog izmene u sastavu veća, a optuženi je ostao pri izjavi da je pucao, ali u samoodbrani, i to slučajno.

U sudnicu su juče došli došli sestra i roditelji ubijenog Božovića. Dok je Kunjadić govorio o tome kako je metak pogodio Božovića u glavu, njegova majka je pokrila lice rukama.

Balističar Vlada Kostić i advokat Ivana Ostojić Foto: Danica Ćuruvija

Ostaje u pritvoru

Kada je advokat Ivana Ostojić, branilac Božovića zatražila da se njenom klijentu posle tri godine ukine pritvor ili zameni elektronskom nanogicom, otac ubijenog je glasno negodovao i rekao: „Samo ga pustite!“. Ostojićeva je navela da ne stoje više razlozi za pritvor pošto više ne postoji opasnost a bi njen klijent počinio krivično delo.

Tužilac se usprotivila njenom zahtevu. Sud nije prihvatio predlog odbrane, a sledeće suđenje je zakazano za 20. januar iduće godine kada treba da bude saslušan veštak medicinske struke Aleksandar Božović.

Drago Božović, rodom iz Nikšića, izrešetan je u “sačekuši”” na Bežanijskoj kosi u Beogradu, krajem novmbra 2018. Podlegao je povredama 1. decembra 2018. godine u bolnici. On je ranjen sa više hitaca u Ulici Nede Spasojević kod broja 6, u blizini vrtića, na Bežanijskoj kosi.

Piše: Danica Ćuruvija

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar