Ovo je top 75 neameričkih košarkaša: Jokić najbolji igrač sa prostora bivše Juge, ali ne i Balkana!

Amerikanci su napravili veoma interesantnu listu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: USA TODAY Sports/ddp USA/Profimedia

Poznati sportki portal “Yahoo Sports” sastavio je listu od 75 najboljih nemeričkih košarkaša, a u samom vrhu se našlo i dosta naših košarkaša.

Naravno kada je reč o srpskim igračima najbolji je Nikola Jokić, koji zauzima 8. mesto na ovoj listi, a u top 20 su pored njega upala još dvojica.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Reč je o Peđi Stojkoviću, koji zauzima 16. mesto, dok je četiri mesta dalje i Vlade Divac.

Na 50. mestu ove liste nalazi se legendarni srpski košrkaš Dejan Bodiroga, što svakako govori da se na ovoj listi nisu osvrtali na igrače koji su igrali u NBA ligi.

Poslednji od naših košarkaša je Predrag Danilović, koji je na ovoj listi zauzeo 67. mestu, ali svakako ima tu još Balkanaca.

Kada je reč o preostalim igračima sa prostora bivše Jugoslavije, Luka Dončić iako je veoma mlad zauzima 11. poziciju, a za njim slede Dražen Petrović (14. mesto), Toni Kukoč (22. mesto), Nikola Vučević (24. mesto), Goran Dragić (29. mesto), Dino Rađa (37. mesto), Bojan Bogdanović (61. mesto) i Jusuf Nurkić (74. mesto).

Što se tiče najbolje trojice kao apsolutni vođa ove grupe tu je Hakim Oladžuvon, potom sledi Dirk Novicki, a na trećem mestu se nalazi Janis Adetokumbo.

BONUS VIDEO:

Pre par godina prvi pik na Draftu, sad ga niko ne prepoznaje: Užasna transformacija NBA superstara (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar