“Monstrumi, gde su kosti naših sinova?”: Majke ubijenih Crnogoraca besne na klan Veljka Belivuka

Spahićeva je rekla da je užasnuta postupkom tamošnjeg tužioca Saše Čađenovića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Drustvene mreze

Tužilac Saša Čađenović mi je obećao da ću moći da prisustvujem ispitivanju, ali me nije obavestio kada. Uskratio mi je priliku da zlikovce pogledam u oči i da ih pitam gde su zakopali moje dete, rekla je Mirsada Spahić.

Mirsada Spahić, majka Adisa Spahića, za čije se ubistvo 14. oktobra 2020. u Spužu sumnjiči grupa Veljka Beliuvka, izjavila je za crnogorske medije da je molila tamošnje pravosuđe da joj odobri da prisustvuje saslušanju osumnjičenih u Beogradu jer je želela da im postavi pitanje gde su zakopali njenog sina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Spahićeva je rekla da je užasnuta postupkom tamošnjeg tužioca Saše Čađenovića, navodeći da je nije obavestio kada je ispitivanje članova Belivukove bande.

– Tražila sam samo da prisustvujem. Imam prava na to. Htela sam da pitam gde mi je zakopano dete, da mu makar kosti nađem i sahranim ga kako dolikuje. Nije mi pružio priliku da ih pogledam u oči i da ih pitam gde mi je sin. Ovo je bila jedina prilika da im kažem da on nije bio kriminalac. Dok nas ova nevolja nije zadesila, mi nismo znali ko su škaljarci i kavčani. Tužilac Čađenović mi je lično obećao da ću biti u prilici da prisustvujem saslušanju – rekla je majka ubijenog Baranina.

Nju je podržala njena rođaka Sabaheta Hodžić, majka Damira Hodžića, koji je ubijen istog dana u istoj kući u Spužu.

– Nije ni profesionalno, ni ljudski da o saslušanju osumnjičenih saznajemo iz medija. Specijalni državni tužilac ima obavezu da nas o tome obavesti. Na to imamo pravo kao oštećena porodica. Kada smo čuli kada je saslušanje zlikovaca, učinili smo sve da makar moj suprug otputuje u Beograd. Ali namerno mu nisu dali putne isprave. Ne dao bog nikome da mu se desi ono što se nama dešava. Morali smo da postavimo pitanje zločincima, koji su, kako smo čuli, rekli da nisu ni bili u Crnoj Gori kada su naši sinovi ubijeni – izjavila je Sabaheta.

Podsetimo, Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković saslušani su u sredu u Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog sumnje da su u oktobru prošle godine kući u Spužu ubili Damira Hodžića i Adisa Spahića, a potom oteli Mila Radulovića Kapetana. Oni su negirali krivicu, tvrdeći da u vreme zločina nisu ni bili u Crnoj Gori. Tražili su da im se dostave DNK tragovi i fotografije sa mesta zločina kako bi mogli detaljno da se izjasne o slučaju. Ispitivanju su prisustvovali i glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić i njegov najbliži saradnik Saša Čađenović.

Katnić: Dokaze će gledati posle iskaza

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katanić izjavio je juče za crnogorske medije da je tamošnje tužilaštvo uradilo sve što je bilo neophodno u vezi sa saslušanjem Veljka Belivuka i njegovih saradnika.

– Procedura je u potpunosti ispoštovana i stiču se uslovi za nastavak postupka. Dostavljeno je sve što je bilo potrebno za ovu fazu postupka. To je faza koja se tiče naredbe o sporovođenju istrage, gde se obrazlaže šta im se stavlja na teret i iz kojih dokaza to poizilazi. Ne može da se desi da oni prvo gledaju dokaze, pa da potom iznose odbranu – pojasnio je Katanić i dodao da je srpska vlast postupila u skladu sa svim zakonima.

BONUS VIDEO:

Izvor: Alo

Komentari (2)

  1. Sad su se setile da nešto "besne" a gde su bile da ih vaspitaju da ne budu kriminalci? Šatro naivni i nevini a sede u štek stanu najvecih kriminalaca. Niko od ovih nije mutav ,znali su u sta se upustaju

    Odgovori
  2. Da li se te majke pitaju koliko su njihovi sinovi ubili dece rasturajući i prodajući drogu isto nedužnoj deci. Koliko su samo porodica u Srbiji rasturili baveći se "humanitarnim radom" i kriminalom.

    Odgovori

Ostavite komentar