Rusija upozorava na VOJNE SUKOBE u Evropi: “Vraća se košmarni scenario”

Od početka novembra, neki zapadni mediji su tvrdili da Moskva planira "invaziju" na svog suseda, što je Kremlj oštro demantovao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shuterstock, Ilustracija

Evropa se možda vraća u situaciju vojne konfrontacije, a NATO potpuno odbija da sasluša sve ruske predloge za deeskalaciju tenzija, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Govoreći u Stokholmu, koji je trenutno domaćin sastanka Ministarskog saveta OEBS-a, Lavrov je naglasio da Moskva želi da unapredi “stratešku stabilnost” na starom kontinentu, za koju je rekao da se “brzo kvari”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– NATO odbija da razmotri naše predloge o deeskalaciji tenzija i sprečavanju opasnih incidenata – rekao je Lavrov, optužujući blok predvođen SAD da odbija konstruktivnu diskusiju.

– Naprotiv, vojna infrastruktura alijanse se približava ruskim granicama… Vraća se košmarni scenario vojne konfrontacije.

Komentari Lavrova dolaze usred sve većeg straha od navodnog gomilanja vojske na ruskoj granici sa Ukrajinom. Od početka novembra, neki zapadni mediji su tvrdili da Moskva planira “invaziju” na svog suseda, što je Kremlj oštro demantovao.

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Prošlog meseca, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg zatražio je od Rusije da bude transparentna u vezi sa svojim vojnim aktivnostima, nazivajući navodno gomilanje trupa “velikim” i “neobičnim”.

– Moramo da budemo bistri, moramo da budemo realni u pogledu izazova sa kojima se suočavamo – rekao je on.

– Znamo da je Rusija bila spremna da koristi ove vrste vojnih sposobnosti pre nego što sprovodi agresivne akcije protiv Ukrajine – dodao je.

BONUS VIDEO



Izvor: RT

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar