Kako ih nije sramota? Australijski mediji na gnusan način pokušali da ponize Đokovića!

Još jednom su se okomili na najboljeg tenisera planete

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Mnogo puta je Novak Đoković ove godine, a naročito poslednjih meseci bio na udaru stranih medija zbog svog stava o vakcinaciji.

Ipak, ovoga puta su australijski mediji otišli malo predaleko.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, u tekstu koji je potpisao novinar Vil Svanton na portalu “The Australian”, se na jedan sramotan način umesto imena prvog reketa sveta koristi imenom Novaxx.

Ovaj gnusan potez tamošnjih medija pokazuje da ne postoji ni elementarno poštovanje prema čoveku, koji je u toj zemlji osvojio ogroman broj trofeja.

Pretpostavljam da Novaxx Đoković blefira. Suviše on brine o tome da 21. slemom uznemiri Rodžera Federera i Rafaela Nadala da bi ostao daleko od velikih plavih terena na kojim obično slavi. Ali ne radi se samo o istoriji. Novaxx Đoković istinski voli sport. Voli bitku, borbu, stvarnu ili zamišljenu. Voli da se pokazuje kao svetski broj jedan. Voli Rod Lejver Arenu, to časkanje sa Džimom Kurijerom u intervjuu na terenu. Nedostajeće mu to previše.

Potom je imao u tekstu još jedan zlonameran komentar.

Moj osećaj? U poslednji čas će pomisliti, dajte mi je. To je Australijan open. Gren slem. Bocni me, tata. Idem – dodao je Svanton, aludirajući na nedavnu izjavu Srđana Đokovića da veruje da Novak neće dozvoliti da ga ucenjuju.

Ponovo je potom usledio komentar na Novakovu želju da ne otkrije da li se vakcinisao ili ne.

– Niko ne traži da Novaxx Đoković otkrije svoje političke afinitete, religijska uverenja, finansijski status ili drugi medicinski status, mišljenje o tome šta će uraditi Usman Kavaja protiv Trejvisa Heda. Niko ne želi da zna da li je nekad slagao, ukrao kolačić iz tegle u kuhinji. On dobija to isto pitanje na koje nailazimo svi pri ulasku u kafić, knjižaru, na javni teniski teren, aerodrom. Imate zeleni štiklirani znak? Nije velika stvar za mene. Deo modernog sveta. Za Novaxxa Đokovića da preda Open i svoj pokušaj da uđe u istroju zbog tričave stvari… Ne vidim da će se to desiti. Čak i ne razumem to. Zašto su Novaxx Đoković i bilo ko ko ne želi vakcinu zabrinuti? Zbog krvnog ugruška? Jednog u milion. Smrti? – upitao je Svanton.

Na kraju se osvrnuo na Nika Kirjosa i njegovu tetovažu, koja bi navodno trebala da natera Đokovića na razmišljanje.

Sledećom prilikom kada ode na pivo sa kolegom Nikom Kirjosom, trebalo bi da pročita šta kaže tetovaža na njegovoj ruci. ‘Vreme ističe’. Ako ostane van Rod Lejver arene i gleda kako Nadal podiže 21. pehar, možda žažali zbog toga do kraja života – konstatovao je australijski novinar.

BONUS VIDEO:

Hrvat plakao zbog Novaka, a sada se oglasio pred meč sa Srbijom: Njegove reči će odjeknuti! 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar