Pesma Dina Merlina krije potresnu ISTINU: Živeo je TEŠKO, a onda je napisao HIT koji je promenio sve

Ova pesma je bila prekretnica u njegovom životu i donela mu slavu, a krije teške trenutke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube HRT/Prntscreen

Mnoge pesme Dina Merlina kriju tajne i zasnovane su na istinitim događajima.

Kako je Dino i kantautor, njegove pesme uglavnom su zasnovane na detaljima iz njegovog života, ili posvećene određenim, dragim osobama i događajima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Merlinova pesma “Kokuzna vremena” iz 1985. koja je naslovna numera njegovog prvog albuma, hit je koji traje već godinama, a krije zanimljivu tajnu.

Nakon što se venčao sa suprugom Amelom, Merlin je morao da se brine za svoju porodicu i da se izbori da zaradi novac, a bio je običan mladić iz skromne, radničke porodice.

Jednom prilikom ga je supruga pitala da li je doneo nešto da jede, a on joj je mahao papirom u ruci i rekao kako je napisao pesmu, pričao je Dino jednom za medije.

– Jesi li ti lud? Papir se ne jede – rekla mu je tom prilikom supruga.

Na papiru se nalazila pesma “Kokuzna vremena”, koja je završila na njegovom prvom albumu i bila prekretnica u njegovom životu.

Mnogi se i dan danas pitaju šta zapravo znači reč “kokuzna”, a ova reč označava upravo ono na čemu je pesma i zasnovana – teška vremena, siromaštvo, beda, loša finansijska situacija…

Ovaj hit nedavno je prepevala pevačica Edita Aradinović, koja voli da kaže da joj je Dino Merlin uzor kada je u pitanju karijera i muzika.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar