Krah na pomolu: 5G mreža neće spasiti tržište mobilnih telefona

Zbog pandemije koronavirusa kompanije očekuju velike gubitke i samo je pitanje ko će ostati dovoljno stabilan dok kriza ne prođe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

Rast potražnje za 5G pametnim telefonima, koji tek treba da preplave tržište, neće pomoći u njegovom spasenju od sunovrata, objavio je Samsung. Ovo praktično znači da je šteta od epidemije koronavirusa ekonomski daleko veća od one koja je procenjena, i da je pitanje šta će se dalje dešavati.

Pre izbijanja krize, najveći svetski proizvođač mobilnih telefona očekivao je da će potražnja rasti, što je normalan sled okolnosti. Uz pandemiju koja je u međuvremenu postala globalna, ova očekivanja su izuzetno nerealna i očekuje se pad prodaje od preko 10% na godišnjem nivou u svetu. To je udarac za sve kompanije koje se bave proizvodnjom pametnih telefona.

Iz Samsunga najavljuju da će potražnja za 5G uređajima svakako rasti i tokom ove godine, ali da to ni izbliza neće biti dovoljno da ublaži pad prodaje koji je još u toku od januara meseca. Apple je zatvorio prodavnice širom sveta, MWC Barselona sajam je otkazan usled širenja virusa, a i drugi proizvođači su pomerili svoje premijere ili su ih otkazali.

U ovakvoj situaciji niko neće profitirati, to je jasno. Pitanje je samo koliko će kompanije biti sposobne da se prilagode trenutnom stanju u svetu i ostanu stabilne dok kriza ne prođe.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Srbijadanas.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar