Petar PLAKAO kad je opisivao kako je UBIO Filipa (18): Evo šta su braća s Banjice rekla na suđenju (FOTO)

Petar je objasnio i da pucnjavi nije prethodio razgovor

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto privatna arhiva,facebook

Počelo je suđenje trojici braće Rakočević zbog teškog ubistva Filipa Lepojevića (18) septembra prošle godine u beogradskom naselju Banjica. Sva trojica optuženih, Petar (34), Radovan (37) i Uroš (24), juče su izneli svoje odbrane.

Petar, koji je optužen da je ubio Filipa, tokom svedočenja je čak i zaplakao, a tvrdio je da je do ubistva došlo kada je opalio pištolj koji je oteo žrtvi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

UDARAM GA PIŠTOLJEM, A ON OPALI

Nekadašnji član navijačke grupe „Junajted fors”, kojoj je pripadao i ubijeni, tvrdio je da su on i njegov brat Uroš živeli u strahu zbog toga što su napadnuti nekoliko dana pre ubistva, kao i da je ubijeni mladić uperio pištolj u njega.

– Udario sam ga desnom rukom po ruci u kojoj je držao pištolj, a onda je oružje palo na zemlju. Kada sam se sagnuo da ga uzmem, Filip me je šutnuo. Ja njega udaram pištoljem po glavi, on mene pesnicom u stomak. Opet ga udaram pištoljem po glavi i tada je pištolj opalio, a Filip pao na zemlju – pričao je Petar Rakočević.

Uz to, Petar je objasnio i da pucnjavi nije prethodio razgovor, kao i da je posle pucnjave zvao inspektore sa kojima je bio na vezi zbog napada na njega i brata Uroša par dana pre ubistva.

foto facebook

Petrov mlađi brat Uroš priznao je da je ranio Aleksu Đukanovića, i to iz Petrovog pištolja, pošto je, kako je rekao, mislio da ovaj mladić vadi oružje iz kola, dok je njihov najstariji brat Radovan objasnio da ni u koga nije pucao, već da je samo vozio automobil.

ODMAZDA JE BILA BRZA

Inače, nekoliko sati posle ubistva na lolale koji su držali Petar i njegova sestra, piljarnicu i cvećaru, prvo je bačen Molotovljev koktel, a zatim je i pucano.

foto privatna arhiva

Nastavak suđenja predviđen je za 17. januar, kada bi kao svedok trebalo da se pojavi majka ubijenog, kao i Đukanović, koji je tokom pucnjave ranjen.

BONUS VIDEO

OVU I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 30. NOVEMBAR

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar