Srbin pobegao sa robije! Ovo je Kole kog JURE po celom Brazilu: Pljačkao sa Arkanom, a zbog OVOGA je pao

Iza njega je burna mafijaška karijera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA, Interpol

Intrerpol intenzivno traga za Slobodanom Kostovskim (68) poznatijim kao Kole, za kojim je Brazil raspisao crvenu poternicu zbog međunarodnog šverca droge.

Za Kostovskog se tvrdilo da je pripadnik kriminalne grupe Željka Maksimovića Make, ali i blizak prijatelj komandanta Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana koji je ubijen 15. januara 2000. godine u hotelu “Interkontinental” (sada “Kraun Plaza”) u Beogradu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kostovski je 2018. godine pobegao sa odsustva zbog lečenja tokom izdržavanja robije u Brazilu, gde je osuđen na 19 godina zbog prekookeanskog krijumčarenja kokaina.

Slobodan Kostovski rođen je 4. decembra 1953. godine, a iza njega je burna mafijaška karijera. Kole je bio veoma blizak prijatelj Željka Ražnatovića i njegovog kuma Milana Đorđevića Bombone.

Iz arhiva švedske policije 2019. su “procurile” fotografije sa video-nadzora banke koju je Željko Ražnatović opljačkao 1979. Arkanova banda je u to vreme počinila dve uzastopne pljačke u Švedskoj (Stokholmu i Geteborgu), a potom pobegla u Holandiju. Tamo su uhapšeni u oktobru iste godine.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar