Istorija se ponavlja, Juventus izbacuju u drugu ligu? Šokantne vesti iz Italije, moguće oduzimanje titula

"Kao posledica toga, nadležni će morati da intervenišu i sankcionišu krivce"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Mlađi ljubitelji fudbala možda se i ne sećaju, ali te 2006. dogodilo se nešto što je malo ko očekivao. Kalčopoli.

U sklopu velike istrage, nekoliko klubova je kažnjeno oduzimanjem bodova, a najgore je prošao Juventus, kojem su oduzete titule i izbačen je u drugu ligu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sada se istorija ponavlja. Mada, nije u pitanju nameštanje mečeva kao tad. Nego novac i poslovanje.

Pre samo tri dana u klupske prostorije Juventusa upala je finansijska policija koja ispituje njihovo poslovanje, a sve više se čini da nije bila u pitanju nikakva rutinska pretraga.

Italijanska asocijacija za zaštitu prava potrošača (CODACONS) tvrdi da bi Juventus mogao da bude izbačen u Seriju B, kao i da bi mogao da im bude oduzet poslednji Skudeto zbog slučaja “kapitalne dobiti”.

Juventus se sumnjiči za sumnjive brojke u finansijskim knjigama, odnosno menjanje podataka radi prisvajanja sredstava. Navodno su čak 42 transfera pod lupom, uključujući i “trampe” sa Barselonom i Mančester sitijem kada su u suprotnom smeru slali Pjanića i Kansela, a dobijali Artura i Danila.

Prvi čovek Olimpijskog komiteta Italije, koji sarađuje sa pomenutim CODACONS-om, govorio je o ovom slučaju.

– Ako je Juventus nelegitimno i nelegalno stekao prednost u odnosu na rivale sa takvom vrstom poslovanja, onda je regularnost poslednjih fudbalskih prvenstava narušena. Kao posledica toga, nadležni će morati da intervenišu i sankcionišu krivce – poručio je Marko Donceli.

– Klub neće biti izuzet od kazne. Iz tog razloga i da bismo zaštitili navijače podnećemo prijavu tužiocu da se Juventus izbaci iz Serije B i da im se oduzmu titule osvojene u vreme nezakonitog poslovanja.

Podsetimo, Juventus je osvojio čak devet uzastopnih šampionskih titula od 2012. godine, dok im je prethodne sezone dominaciju prekinuo Inter.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar