“Kunu se u vrednosti EU, a kršili su pravo na slobodu kretanja i Ustav”: Vučić o BLOKADI opozicije

Vučić je citirao Ustav i rekao da su slobodna mirna okupljanja građana dozvoljena i da je SNS sve svoje skupove prijavio

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pink/Printscreen

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić gostuje u emisiji “Hit tvit” u kojoj se, između ostalog, osvrnuo na proteste opozicionih aktivista koji već dva dana protivno Ustavu Republike Srbije blokiraju prestonicu i glavne puteve.

– Oni se kunu u evropske vrednosti, a Ustav kaže da svako ima pravo da se slobodno kreće. Sloboda kretanja se može ograničiti zakonom – član 39 Ustava Republike Srbije. Znači oni krše ustavno pravo građana na slobodu kretanja. Njemu put može da zapreči samo državni organ, a ne bilo ko drugi, oni su zaprečili bagerima i traktorima. Ovo nema veze sa poštovanjem bilo kakvog zakona.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Traktorista je išao polako, a oni su ga prebili! Kakvo je to pravo protiv njih on ugrozio? Da li ih je tukao? Da li ih je sprečavao da negde odu? Nije ništa. Ali baš ih briga.

Vučić je potom pročitao iz Ustava da su slobodna mirna okupljanja građana dozvoljena, i da je SNS sve svoje skupove prijavio.

– Mirno okupljanje građana je slobodno, ne podlaže prijavljivanju. Uvek smo sve skupove prijavljivali. Mi puštamo ove svaki dan da rade šta hoće, bez ikakve prijave. I ovo su radili suprotno zakonu, nisu prijavili skupove, ništa. – zaključio je Vučić.

Podsetimo, Đilas je poručio svojim članovima i simpatizerima, koji su manjina u političkom životu Srbije da na svaki način spreče kretanje članova i simpatizera Srpske napredne stranke, koji žele da prisustvuju skupštini svoje stranke u Beogradu, pa je tako preko portala koji se nalazi u njegovom vlasništvu pozvao na blokadu puteva i mostova juče i danas od 14 časova.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar