Imao je devojku i VELIKE PLANOVE: Ispovest fudbalera čiji je brat treća žrtva eksplozije u Leštanima

Bojan je počeo da radi odmah posle završene srednje elektrotehničke škole

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Bojan Ružić (28) iz Boleča, brat od tetke fudbalera slovenačke Olimpije Đorđa Crnomarkovića, treća je žrtva stravične eksplozije u fabrici raketa “Edepro” u Leštanima.

Ružić je preminuo u bolnici usled stravičnih opekotina, koje su mu zahvatile 80 odsto tela. Pre Ružića, u eksploziji su u utorak na mestu nastradale i njegove kolege iz fabrike “Edepro” Miljan Jojić (38) i Miloš Saković (21), dok je još 15 radnika zadobilo teže ili lakše povrede.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Majka tiho plače

Lekari su se do poslednjeg trenutka borili za Ružićev život, ali on je u noći između srede i četvrtka podlegao povredama. Više od pola tela mu je bilo zahvaćeno opekotinama četvrtog stepena i nije mu bilo pomoći.

Međutim, fudbaler Crnomarković kaže da se sve vreme nadao da će mu rođak ipak preživeti strašne povrede.

– Ne mogu da shvatim šta se desilo… U šoku sam, teško mi je. Bojan i ja smo odrasli zajedno, bili smo veoma bliski. Kada su mi javili za eksploziju i da je Bojan teško povređen, odmah sam krenuo iz Slovenije za Beograd. Sve sam se nadao da će se nekim čudom ipak oporaviti… Kada su nam javili da je umro, bio je u šok sobi… Ne mogu da dođem sebi – kazao je Đorđe, jedva zadržavajući suze.

Neutešni Crnomarković dodaje i da Bojanova majka ne može da dođe sebi od bola i tuge.

– Samo sedi i tiho plače, užasno joj je teško – rekao je Đorđe.

Prema njegovim rečima, Bojan je počeo da radi odmah posle završene srednje elektrotehničke škole.

– U toj fabrici raketa je radio poslednje dve i po godine. Imao je devojku i velike planove za budućnost, a sad je sve nestalo…

U dvorištu porodične kuće u Boleču u kojoj je Bojan živeo sa majkom juče se okupilo mnoštvo rođaka i komšija koji su pokušali da je uteše.

– To je užas šta se desilo u toj fabrici. Troje mrtvih i više od 15 povređenih, još ne mogu da verujem da tako nešto može da se dogodi. Bojan je jadnik živ izgoreo. Svi se sada pitamo zašto ti radnici nisu imali adekvatnu zaštitnu opremu – priča ogorčeni komšija i dodaje:

– Poznajem još jednog mladića odavde iz Boleča koji je teško povređen. On je zadobio povrede glave i čuli smo da treba da bude operisan. Taj dečko je oženjen i ima malu bebu. Svi koji rade u toj fabrici su mladi ljudi. Pa zar je moguće da tako gubimo ljude…

Započeo uviđaj

Povodom eksplozije u fabrici “Edepro” juče je počeo uviđaj na licu mesta, koji obavlja Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zajedno sa Višim javnim tužilaštvom. Prekjuče su na mestu eksplozije radili demineri, a juče su se tokom uviđaja tužilaštva utvrđivale okolnosti pod kojima je došlo do tragedije.

Fabrika “Edepro”, inače, proizvodi rakete za vojne potrebe, ali i za protivgradnu odbranu. Do eksplozije je došlo u magacinu površine 240 kvadratnih metara u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva. Očevici su rekli da je kobnog popodneva viljuškar premeštao rakete u magacinu, kad je jedna pala i zapalila se. Usledila je serija eksplozija, koja je sravnila sa zemljom magacin, ali su oštećene i kuće u blizini ove fabrike raketa.

Crnomarković igrao u Srbiji, Poljskoj…

Đorđe Crnomarković (28) poznati je srpski odbrambeni fudbaler koji trenutno igra u Olimpiji iz Ljubljane. U taj tim je došao letos posle angažmana u poljskom Lehu iz Poznanja i Zaglebiju iz Lubina. Pre Poljske, Crnomarković je igrao u Javoru iz Ivanjice, Čukaričkom i Radničkom iz Niša.

Vesić: Počela je obnova najoštećenijih kuća

U stravičnoj eksploziji fabrike raketa oštećeno je okolnih 70 kuća i formirana je komisija koja će popisati kompletnu materijalnu štetu na tim objektima. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kazao je juče da je po hitnom postupku započeta rekonstrukcija tri najugroženije kuće u Leštanima.

– Popravka je morala odmah da počne, jer nismo smeli da čekamo kišu i loše vreme. Nisam mogao da čekam da se završe zakonske procedure oko popravke pa sam, zajedno sa predsednikom opštine Grocka Draganom Pantelićem, odlučio da zamolimo neke građevinske firme da pomognu ljudima kao donaciju. Hvala Bogu, ima dobrih ljudi koji su se odazvali pozivu da pomognu – istakao je Vesić.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar