Lukašenko uputio oštre reči: Amerika želi da iskoristi baltičke zemlje

On smatra da je "Americi potrebno da se približi Moskvi"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/PAVEL ORLOVSKIY/ POOL, Shutterstock, Ilustracija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da Sjedinjene Američke Države, koristeći Poljsku, baltičke zemlje, Ukrajinu, kao i migrantsku krizu na granici Belorusije, žele da izazovu rat.

– Oni pokušavaju da iskoriste te jadne izbeglice, taj proces. Oni već otvoreno govore: ‘Uključiti NATO’. A šta znači NATO? Pokretanje rata. Oni nas provociraju. To Evropi ne treba, Evropa to ne želi, Evropa ne želi rat. Kome treba taj rat? Amerikancima – rekao je Lukašenko na sednici ustavne komisije i radne grupe o doradi nacrta ustava.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako je ocenio, “Amerikanci vole da neko drugi ratuje za njih”.

– Oni će posmatrati sa strane i isporučivaće oružje kako bismo se mi međusobno ubijali i kako bi ekonomija pala. Ponovo će doći ovde sa dolarom, koji sada štampaju, da nam pomognu i Amerika će ponovo dominirati. To je uglavnom razlog zašto se sve to radi. Žele to da urade koristeći Poljake, baltičke zemlje i Ukrajince – konstatovao je Lukašenko.

On smatra da je “Americi potrebno da se približi Moskvi”.

– Ali tu je opet ostao ‘balkon’ (Belorusija), smeta im, treba ga odseći. I radiće na tome – zaključio je beloruski predsednik.

BONUS VIDEO:



Izvor: Sputnjik

Komentari (1)

  1. Lukašenko je rekao istinu, američki cilj je približavanje Rusiji, a uspavana Evropa pravi se da ne primećuje, ali čačkaju mečku, Rusija te provokacije neće sigurno dugo trpeti!!!.

    Odgovori

Ostavite komentar