Jovanović JASNO PORUČIO: “Ne mogu na stranu sa onima koji misle da je u Srebrenici bio genocid”

Jovanović je dodao i niz drugih razloga zbog kojih ne želi na stranu opozicije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Medija centar

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, koji je predsednički kandidat koalicije NADA u kojoj je i Pokret obnove kraljevine Srbije, rekao je da su “suviše velike razlike unutar opozicije” da bi imala jednog kandidata za predstojeće predsedničke izbore.

– Poštujem i volim debatu i mogu da čujem svaki argument, ali to ne znači da mogu da budem na istoj strani sa ljudima koji smatraju da je u Srebrenici počinjen zločin genocida, što nije tačno i to govorim kao pravnik, a ne kao Srbin ili kao građanin ove zemlje ili kao predsednički kandidat, rekao je Jovanović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako je dodao on ne može da bude na istoj strani sa onima koji smatraju da je Kosovo nezavisno i da se tu ništa ne može uraditi, koji smatraju da je mural Ratka Mladića sramota za srpski narod, a Aćif-efendija nije sramota i to nikad ne pominju.

– Između srpske koalicije NADA, mene lično i dobrog dela te, da kažem, briselske opozicije, ipak su suštinske razlike i u pogledu ideologije koju zastupamo i u pogledu načina na koji valja voditi političku borbu. Ne vidim ništa strašno u tome da se ljudi sabiraju po političkom viđenju situacije. Naprotiv – rekao je Jovanović.

BONUS VIDEO:

Izvor: NIN

Komentari (1)

Ostavite komentar