Vučić o Kurtijevoj sramnoj izjavi o “ujedinjenju sa Albanijom”: Imaćemo još problema po tom pitanju

Predsednik Vučić je rekao da su izjave Kurtija za Evrppu nešto uobičajno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/ nr

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji obeležavanja početka radova na deonici Novi Sad-Kelebija. On je nakon svečanosti odgovarao na pitanja novinara.

Vučić je upitan o izjavama i stavovima tzv. premijera Kosova Aljbina Kurtija o “ujedinjenju Kosova i Albanije”. Predsednik Srbije je naglasio da se ceo svet ne oglašava po pitanju kada je reč o velikoalbanskim idejama, a da je priča suprotnog smera, Srbija bi dobila žestoke kritike.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predsednik Vučić je rekao da su izjave Kurtija za Evropu nešto uobičajno.

– Nisam ni reagovao, pustili smo da prođe jedan, onda je Ana reagovala i upitala ove u Evropi hoće li nešto da kažu o premijeru privremenih insitucija u Prištini koji preti direktnim ujedinjenjem sa Albanijom. Šta bi bilo da ja nešto slično izjavim za ujedinjenje sa nekom drugom teritorijom – da li biste me obesili u Vašingtonu. Svi svetski mediji bi brujali o tome. A kad je reč o velikoalbanskim idejama, to je za njih uobičajeno. Viola fon Kramon misli da ima pravo da soli pamet svima o svemu. Nema o čemu se nije oglašavala, ali nije joj palo napamet da kritikuje izjave Kurtija o ujedinjenju. Mi ćemo imati još problema po tom pitanju – rekao je Vučić.

Podsetimo, premijer tzv. Kosova Aljbin Kurtij rekao je da bi “u budućnosti glasao za ujedinjenje sa Albanijom, ali samo ako bi se takav referendum sproveo mirno i demokratski”.
BONUS VIDEO:



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar