SASLUŠAN Trivun Ivković: Određen mu PRITVOR do 30 dana

Uhapšeni i kupci lažnih diploma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Trivun Ivković (72), nekadašnji upravnik KPZ Sremska Mitrovica, saslušan je danas u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu a kako se saznaje sudija za prethodni postupak novosadskog Višeg suda usvojio je predlog tužilaštva te je osumnjičenom odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Pritvor je određen i Ivkovićevim saradnicima G.K. (48), odgovornom licu univerziteta Union – Nikola Tesla zajedno sa N.S. (47) i A.L. (44) koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako se saznaje, osumnjičenima je određen pritvor zbog mogućnosti uticaja na svedoke u postupku a ostali uhapšeni se brane sa slobode.

Podsetimo, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su G. K. (1973) odgovorno lice Univerziteta “Union-Nikola Tesla”, kao i A. K. (28) i M. A. (35) zaposlene na univerzitetu. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem i falsifikovanje isprave uhapšeni su policijski službenici Lj. N. (41), D. S. (29) i D. M. (49).

Uhapšeni su i A. M. (31), M. J. (38), M. R. (25), M. M. (24), D. T. (61), T. S. (35), I. S. (35), B. M. (32), T. I. (72), A. L. (44) i N. S. (47) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

VELIKA AKCIJA policije u Srbiji: Trivun Ivković jedan od 17 uhapšenih

Među njima je i Trivun Ivković nekadašnji upravkik KPZ Sremska Mitrovica.

Kako se sumnja, u periodu od januara 2020. do marta 2021. godine G. K. je koristeći svoj službeni položaj pribavio drugim fizičkim licima uverenja o stečenom visokom obrazovanju, a pravnom licu imovinsku korist u iznosu od oko 960.000 dinara.

Osumnjičene A.K. i M. A. su po nalogu G. K. sačinjavale dokumentaciju neistinitog sadržaja kao da su kandidati zaista položili ispite, iako nisu bili prisutni na ispitima. One su unosile pogrešne datume o upisu kandidata na fakultet i polaganju ispita, kako bi bilo u skladu sa zakonskim propisima o dužini trajanja školovanja.

Uhapšeni i kupci lažnih diploma

T.I., N. S. i A. K. se sumnjiče da su posredovali, uz novčanu nadoknadu, između G.K. i kandidata da im se bez pohađanja nastave i polaganje ispita omogući dobijanje diplome o stečenom visokom obrazovanju.

Priveden Trivun Ivković

Lj.N., D. T., T. S., I. S. i B. M. se terete da su davali poklone i novac A.L., N. S. i T. I. koji su posredovali u izvršenju ovih krivičnih dela.

Lj. N. i D. S. se sumnjiče i da su nabavili lažne diplome koje su koristili kao prave.

Osumnjičeni su, uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su protiv još dve osobe podnete krivične prijave u redovnom postupku.

BONUS VIDEO: 

Izvor: Blic

Komentari (1)

Ostavite komentar