Suzanina UZNEMIRUJUĆA priča RASPLAKALA zemlju: “Rekli su mi da me čeka smrt, ako ovo ne uradim”

U nekim situacijama, žene su prinuđene da donesu ovu tešku odluku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto:,Diyan Nenov/Oksana Klimenko / Alamy / Alamy / Profimedia /

Abortus je jedna od najtežeih tema za svaku ženu, i gotov je sigurna da se ni jedna dama na njega ne odlučuje olako. Ipak, u nekim situacijama, žene su prinuđene da se podvrgnu ovoj intervenciji.

Takvo iskustvo doživela je Suzan, i to u 24. nedelji trudnoće. Kako je ispričala, iz zdravstvenih razloga je morala da se podvrgne prekidu trudnoće.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Bila sam u 24. nedelji trudnoće kada mi je dijagnostikovana teška preeklampsija. Rečeno mi je da su fetusu potrebne još 2 nedelje za održivost, ali da bih mogla da umrem ili da dobijem moždani udar ako odmah ne prekinem trudnoću. Bila je to bolna odluka, ali sam morala da presečem. Bila sam strašno tužna nakon ove procedure, ali sam kasnije dobila dve zdrave ćerke i na tome sam večno zahvalna – rekla je ona.

Na kraju, posalala je važnu poruku.

-Kada čujem kako ljudi govore o abortusima u kasnom terminu kao o delimičnom rođenju, to je više nego uznemirujuće. Ovo je bila najbolnija odluka koju sam ikada donela, ali sam morala da je donesem. Delim ovu priču kako druge žene koje su suočene sa situacijama opasnim po zdravlje ne bi morale da se stide što biraju svoje zdravlje i život – zaključila je ona.

BONUS VIDEO



Izvor: advocatesforyouth.org

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar