Skoro 1.000 takmičarskih radova pristiglo na adresu Dečjeg kulturnog centra (FOTO)

Završen Međunarodni strip konkurs "Kaiš", najboljima dodeljene nagrade

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Međunardoni strip konkurs Kaiš
Objektiv

Ovogodišnji međunarodni strip konkurs “Kaiš”, treći po redu, umalo da doživi fijasko, budući da je “Pošta Srbije” štrajkovala, a radovi su uglavnom slati poštom. Međutim, na adresu Dečjeg kulturnog centra u Beogradu pristiglo je, ni manje ni više, nego 987 radova iz zemlje i inostranstva – Hrvatske, Crne Gore, BiH, Belgije, Belorusije.

Foto: Objektiv

 

Stručni žiri koji su činili karikaturista i likovni pedagog Mileta Miloradović, strip autor Jana Adamović i strip autor Filip Stanković imali su pred sobom izazovan zadatak, ali je odluke su morale biti donete. 

Foto: Objektiv

 

Nagrade su dodeljene u četiri starosne kategorije: pet i šest godina, sedam i 10 godina, 11 i 14, te 15 i 18. Osim za prvo, drugo i treće mesto, dodeljivane su i individualne pohvale. A radova je bilo s različitim tematikama i u raznim tehnikama.

Foto: Objektiv

 

Filip Stanković, jedan od članova žirija, istakao je da “ako je suditi po pristiglim radovima, smeši nam se vedrija budućnost s ovakvom decom na čelu”, dok je Jana Adamović napisala u katalogu “da su joj kao članu žirija bili najvažniji maštovitost i trud uložen u rad”, te da su postojali izuzeci u nagrađenim radovima kojisu plenili humorom, maštom i vidljivom posvešćenošću.

Foto: Objektiv

Nakon dodele diploma i nagrada sprecijalno dizajniranih za tu priliku, u neformalnoj atmosferi su promovisana izdanja sabranog „Malog Nema“ u pet knjiga, beogradske izdavačke kuće „Makondo“, te drugog toma kapitalne edicije „Sabrana dela Đorđa Lobačeva“, jednog od osnivača evropskog stripa. Za vreme predavanja prisutni su mogli da se oprobaju u radionici crtanja stripa koju je izuzetno nadahnuto vodio Vladimir Vesović, strip crtač i pedagog.

Foto: Objektiv

 

Izložba nagrađenih radova će trajati narednih mesec dana u holu Dečjeg kulturnog centra u Beogradu, Takovska 8, pa svratite da se oraspoložite i uživate u beskrajnim dometima dečje mašte.

I. Vujnović



Izvor: Objektiv

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar