Pas je uginuo samo dva dana nakon puštanja iz karantina, a razlog je mnogo tužniji od koronavirusa!

Ne kaže se džabe da su nam oni najbolji prijatelji...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Vlasnica je obolela od koronavirusa, ali njegova smrt je posledica stresa i tuge zbog karantina i odvajanja od porodice…

Pas iz Hong Konga, star 17 godina, za kojeg se sumnjalo da je zaražen koronavirusom, uginuo je dva dana nakon puštanja iz karantina, objavile su lokalne vlasti u tom gradu.

Vlasti su objavile da pas nije bio zaražen koronavirusom nakon što su pokrenute sumnje pokazale kao neistinite. Veterinari u azijskom finansijskom središtu kažu da je njegova smrt možda posledica stresa i tuge zbog karantina i odvajanja od porodice.

Nije bio pozitivan na koronavirus

Pas je pripadao pacijentkinji oboleloj od Covida-19, a testiranja koja su obavljena prošle nedelje su pokazala da nije pozitivan na koronavirus, objavilo je hongkongško odeljenje za poljoprivredu i ribarstvo i zaštitu okoline, umirujući strah od mogućnosti prenosa sa čoveka na životinje.

Pas se vratio u svoj dom u subotu. Testiranje uzoraka iz nosne duplje, sprovedeno na psu, je pokazalo “blago pozitvan” rezultat na nizak nivo virusa što je podstaklo na nova testiranja kako bi se videlo da li je pas zaražen virusom ili kontaminiran.

Foto/Pixabay.com

Ljubimci ne šire zarazu

Naučnici su odmah nakon objave rezultata o pozitivnom testiranju pozvali na oprez, upozoravajući na to može da se radi o kontaminaciji psa kojeg je dotakla zaražena vlasnica onako kao što može da se kontaminira i kvaka na vratima koju dotakne zaražena osoba.

Svetska zdravstvena organizacija ističe da nema dokaza da kućni ljubimci mogu da se zaraze koronavirusom. Stručnjaci za zdravlje životinja u Hong Kongu kažu da nema nekih razloga za zabrinutost i da vlasnici kućnih ljubimaca ne bi trebalo da odbacuju svoje ljubimce.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

OPREZ: Ove stvari mogu ubiti vašu mačku, a nije korona!

NE PRSKAJTE IH ASEPSOLOM! EVO kako da se brinete o svojim ljubimcima tokom epidemije



Izvor: Objektiv.rs, net.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar