“Vakcinacija više nije privatna stvar”: Bajern kaznio superstara jer je odbio da se imunizuje!

- Ako je ono što Bild piše istina, Bajernovim šefovima se može samo čestitati na odluci. Oduzimanje novca s plate je verovatno najjasniji jezik koji fudbaler poput Kimiha, koji zbog svojih blesavih razloga ne želi da se vakciniše i ugrožava uspeh kluba, može da razume - piše nemački novinar Pit Gotšalk

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / AFP / Profimedia

Nemački BILD je objavio da Bajern svom fudbaleru Jozui Kimihu neće isplatiti platu za onaj period koji će morati da provede u karantinu jer odbija da se vakciniše.

Bajern se odlučio za konkretne sankcije pa će tako Kimihu biti oduzeto oko 800 hiljada evra od ukupnog iznosa godišnje plate zbog toga što je svojim odlukama ugrozio uspeh kluba.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podsetimo, Kimih je u četvrtak popodne otpao kao opcija za utakmicu s Augzburgom, a Bavarci su taj susret izgubili sa 2:1. Kimih je otpao jer je neko s kim je bio u bliskom kontaktu imao koronavirus, a on nije vakcinisan pa je automatski morao u karantin.

Sport 1 danas je kao glavnu vest objavio komentar svog novinara Pita Gotšalka pod naslovom “Čestitke Bajernovim šefovima”, a u kom se, jasno je po naslovu, Gotšalk pohvalno osvrnuo na odluku bavarskog kluba.

– Ako je ono što Bild piše istina, Bajernovim šefovima se može samo čestitati na odluci. Oduzimanje novca s plate je verovatno najjasniji jezik koji fudbaler poput Kimiha, koji zbog svojih blesavih razloga ne želi da se vakciniše i ugrožava uspeh kluba, može da razume. Ne sme se tolerirati to što Kimih i neke njegove kolege rade. Istovremeno zarađuju milione od kluba, a onda govore da je nešto što utiče na dobro cele grupe privatna stvar. Jedno i drugo nije moguće. Bajern osjeća posledice takvog ego-tripa i trpi na rezultatu – piše nemački novinar pa dodaje:

– Nogometaši bi trebalo da budu zahvalni Savezu i politici jer su im uopšte omogućili da nastave normalno da igraju u jeku pandemije. Njihovi finansijski gubici su svedeni na minimum dok se neki drugi ljudi boje za egzistenciju zbog ekonomskih posledica pandemije. Vakcinisanje više ne sme da bude privatna stvar. Klubovi ne traže previše kad pozivaju igrače da slušaju naučnike i stručnjake kojima i inače daju poverenje oko svakog svog mišića i svake svoje kosti. Možda će ovakvi potezi neke igrače odbiti od kluba, ali šta onda? Neka idu, niko nije veći od kluba. Čak ni Jozua Kimih.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar