Perez grmi: UEFA je ispričala lažnu priču

To je legalna ideja, to je sloboda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Cordon Press/ddp USA / Profimedia

Projekat Superlige je propao – iz prvog pokušaja, bukvalno se raspao, ali najmoćniji klubovi sveta ipak neće tek tako odustati.

To bi moglo da se zaključi na osnovu reči Florentina Pereza, predsednika Real Madrida, koje je izgovorio tokom sastanka sa akcionarima madridskog kluba.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Superliga je sloboda. Zbog pandemije smo pokušali da promenimo dinamiku fudbala kako ne bi umro. Superliga je sloboda, transparentnost, finansijski fer-plej i solidarnost. To je projekat koji će konačno zaštititi finansijski fer-plej i time sprečiti klubove da dobiju veliku finansijsku podršku – rekao je Perez.

On tvrdi da je format Lige šampiona pogrešan.

– Podaci nam govore da se mladi ljudi udaljavaju od fudbala, gubimo navijače. Format Lige šampiona ne bi trebalo da postoji: Ajaks je, pošto je stigao do polufinala, bio primoran da igra preliminarni meč sledeće godine. Superliga će biti otvorena za promene u bilo kom trenutku. Veliki klubovi u Evropi imaju odgovornost da razmišljaju o budućnosti fudbala. Mi, a ne UEFA, snosimo sve operativne troškove i rizike, a 12 najvažnijih klubova proglasilo je Superligu i osnovalo udruženje. UEFA je ispričala lažnu priču – nastavio je Perez.

Real, Barselona i Juventus nisu potpuno odustali, niti zvanično objavili da odustaju, za razliku od engleskih i španskih “superligaša”.

– Pretnje i pritisci nisu uticali na tri kluba, koji rade na tome da fudbal nastavi da interesuje nove generacije. U svakom slučaju, moram da podsetim UEFA ko je Real Madrid. To je najuspješniji klub u istoriji, koji je pazio na tradiciju fudbala uvek kada je bio u opasnosti. Ne može predsednik UEFA da vređa predsednika takvog kluba. Ono što je još važnije jeste činjenica da je špansko pravosuđe presudilo da ne smemo i da ne možemo da snosimo nikakve posledice osnivanja Superlige. To je legalna ideja, to je sloboda – kazao je Perez.

Bonus video:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar