Ko je ZAISTA vozio automobil? Uzeti DNK tragovi iz vozila u kom su stradali Strahinja (14) i Lolita (22)

Tužilac je tražio i da se tela prevezu na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Tužilaštvo je naložilo uzimanje svih DNK-a tragova iz automobila marke “opel” kojim su brat i sestra od tetke, Lolita Zdravković (22) i Strahinja Stevanović (14), sleteli s puta pravo u kanal koji se nalazi na putu za naselje Vrbovski u okolini Beograda, kako bi utvrdili da li su kobne noći u vozilu zaista bili sami.

Kako se saznaje, stravična saobraćajna nesreća dogodila se u subotu sat nakon ponoći na putu za naselje Vrbovski kraj Besnog Foka i na licu mesta, u kanalu, nastradali su Lolita i njen četrnaestogodišnji brat koji je tih dana s porodicom privremeno boravio u ovom naselju. Automobilom je, prema do sada poznatim informacijama, u trenutku nesreće upravljala upravo Lolita, međutim, tužilaštvo traži da se prikupe svi DNK-a tragovi iz vozila.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Kada se otkriju DNK-a profili oni će se zatim uporediti sa nastradalima. Tokom istrage biće poznato da li su u trenutku tragedije bili sami u vozilu i to je standardna procedura tokom istrage – kaže izvor i otkriva da su biloški tragovi uzeti sa menjača, volana, ručne kočnice i vozačevih vrata.

Tužilac je tražio i da se tela prevezu na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

– Tada će se utvrditi tačan uzrok smrti sestre i brata od tetke, ali i to da li su bili pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci – dodaje izvor.

Kako se saznaje, nakon nesreće saslušan je Lolitin momak. On je, navodno, tvrdio da je automobil dao devojci na ulazu u naselje Vrbovski gde su on i njihova drugarica izašli iz vozila kako bi Lolita brata odvezla sama kući nakon provoda.

Upravo on je bio taj koji je pozvao policiju kada je shvatio da se Lolita ne vraća, a telefon joj je odjednom bio nedostupan. Nakon toga policija je krenula u potragu za bratom i sestrom, ali je ona, zbog guste magle, koja se kobne noći spustila u ovom delu grada, bila otežana, pa je vozilo uočeno u kanalu tek oko 4 sata ujutro.

Kako je ispričao rođak nastradalih, Strahinja je kobne noći u kuću u naselje Vrbovski trebalo da se vrati do 1 sat posle ponoći i majka ga je čekala. Zabrinuta žena sedela je budna i zabrinuta što se sin i Lolita ne vraćaju i što su im telefoni nedostupni, a onda je oko 4 ujutru pozvala policija i saopštila joj da je pronađeno vozilo u kanalu i da su u njemu dva tela.

Rođak je ispričao da Strahinjina majka nije znala kojim će kolima Strahinja biti dovezen, kao i da je te večeri s njima bio Lolitin dečko, te se sumnja da su upravo zbog toga on i njihova drugarica izašli iz auta, na ulazu u naselje Vrbovski, gde su ostali da sačekaju da Lolita sama odveze brata i vrati se po njih.

Inače, samo nekoliko sati pre tragedije poginula devojka je na društvenim mrežama objavila fotografiju alkoholnih pića uz komentar “Počinjemooo”. Da li je uzrok tragedije bio alkohol ili neprilagođena brzina i magla, utvrdiće istraga koja je u toku.

Dva sata izvlačili automobil iz kanala

Izvlačenje vozila iz kanala trajalo je dva sata.

– Kako vatrogasci nisu mogli da izvuku vozilo na mesto nesreće došao je bager koji inače služi za čišćenje kanala. Lekari su na licu mesta mogli samo da konstatuju smrt dvoje mladih – dodaje izvor.

Meštani, koji žive bukvalno preko puta kanala u koji su upali brat i sestra, rekli su da kobne noći nisu ništa čuli dok se rano ujutro nisu probudili i videli veliki broj policajaca i dva tela izvučena iz vode. Ispričali su da je prizor bio izuzetno potresan i da nisu smeli ni da priđu kada su videli telo deteta i mlade devojke kraj automobila izvučenog iz ledene vode.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar