Zašto Karadžić ROBIJA baš u Velikoj Britaniji? Iza svega se krije POTPIS kandži obaveštajne službe

Nije slučajno što Radovan Karadžić robija u Velikoj Britaniji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Peter Dejong / AFP / Profimedia

Pitanje Srebrenice nije stvar politike, niti ličnog opredeljenja. Više stručnih, međunarodnih nezavisnih komisija utvrdilo je da tamo nije bilo genocida.

Ovim rečima, Dejan Novaković urednik portala Alo, okarakterisao je polemiku koja je ponovo pokrenuta u javnosti, a započela je zbog murala Ratka Mladića.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Komisije, jedna predvođena profesorom Gideonom Grajfom i druga, čiji je član bio ugledni bečki profesor Valter Manušek utvrdile su da u Srebrenici nije bilo genocida.

Bio je to zločin, ali se ne može nametati kolektivna krivica Srbima.

Niko od nas nije poslao nikoga u Srebrenicu, niti znamo ko su i odakle su došli ti ljudi koji su ubijali. Nisu bili čak ni Srbi – rekao je Novaković u emisiji “Dobro jutro Srbijo” voditelja Milomira Marića.

Kako kaže, sa druge strane, ne treba zanemariti ni činjenicu da je Srebrenica bila zona pod zaštitom UN iz koje su koljači Nasera Orića izlazili i masakrirali Srbe po Podrinju, a zatim se vraćali u okrilje međunarodnih zaštitnika.

– Zamislite nekog ko je izgubio bližnje u tim klanjima? Je l’ trebalo da uđe sa cvećem u Srebrenicu?

Đilasoidi i đilasovizije

Novaković je naveo da tabloidi pod kontrolom Dragana Đilasa medijski sponzorišu priču prema kojoj se Srbima nameće kolektivna krivica.

– Predstavljaju se kao objektivni mediji, a u suštini to su tabloidi, odnosno đilasoidi i đilasovizije – kaže Novaković.

Foto; Printscreen

On je ironično naveo da su novinari lista Danas držali karton sa jajima Aidi Ćorović dok je gađala mural Ratka Mladića.

Uvek neka Aida, Žoržo, Balša

Novaković se zapitao kako to da mural Ratka Mladića uvek smeta nekoj Aidi, Žoržu ili Balši i zašto, ako su toliki zaštitnici ljudskih prava, nisu otišli na Cetinje.

– Što nisu rekli onim ustašama: Pustite Joanikija da se ustoliči. Zašto niko ne priča o 250.000 Srba etnički očišćenih iz Krajine? Gde je 200.000 Srba iz Sarajeva, nekada najvećeg srpskog grada posle Beograda? – upitao je Novaković.

Obaveštajne službe

Novaković kaže da zločin u Srebrenici i kampanja kojom se to pokušava predstaviti kao genocid i nametnuti kolektivna krivica Srbima, imaju obrise delovanja stranih obaveštajnih službi.

– Nije slučajno što Radovan Karadžić robija u Velikoj Britaniji. To je simbolično čin njihove pobede nad Srbima koje je potrebno proglasiti za gubitnike kontinuiranom kampanjom. Upravo u toj simbolici se vidi potpis kandži britanske obaveštajne službe koja na ovim prostorima mešetari više od 100 godina – zaključio je Novaković.

BONUS VIDEO:



Izvor: Alo

Komentari (1)

Ostavite komentar