Rodžer Federer potvrdio jako loše vesti: Da li ovo znači kraj karijere?

Čeka ga još duga pauza

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Adam Lacy/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Švajcarski teniser Rodžer Federer potvrdio je da neće nastupati na Australijan openu koji se održava početkom naredne godine.

On je za švajcarsko izdanje dnevnika “Le Matan” potvrdio da još nije sasvim spreman za najveće napore.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Želeo sam da sprovedemo detaljna ispitivanja pre nego što dam zvaničnu izjavu i pregledi su bili ohrabrujući. Počeo sam dug period rehabilitacije u koji sam uložio i dušu i telo. Situacija nije kao 2016. godine, zato moram da budem strpljiv. Biću u stanju da počnem sa laganim trčanjem u januaru i potom da nastavim sa treniranjem na terenu uz kompleksnu podršku u martu ili aprilu. Otuda procenjujem da bih mogao da se vratim takmičenjima u leto 2022. godine – poručio je Federer u ne baš sigurnom tonu, što znači da i dalje nije ubeđen da će biti spreman za turnire u tom periodu.

Takve predikcije potvrđuju i njegove sledeće rečenice.

– Bio bih jako iznenađen da budem spreman da igram na Vimbldonu. Ovog leta odlučili smo da potpuno saniramo povredu meniskusa, što je zahtevalo više vremena za oporavak. Doktori su otuda iskoristili priliku da leče i moju hrskavicu. Kombinacija ove dve intervencije zahteva strpljenje i opreznost – oprezan je Švajcarac, za kog je sve veće pitanje hoćemo li ga zapravo više ikad gledati u nekom zvaničnom meču.

Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

– Uradio sam ovu operaciju kako bih opet mogao da skijam sa decom ili da igram fudbal ili tenis ubuduće. Moja primarna motivacija bila je da se vratim normalnom načinu života. Ipak, želeo sam da ovoj rehabilitaciji pristupim sa mentalitetom i telom vrhunskog sportiste – kaže Rodžer.

Ipak, njegov plan nije da se povuče, koliko god to u ovom trenutku deluje kao najrealnije zbog svih povreda u prethodnom periodu.

– Moja ambicija je da vidim za šta sam sposoban bar još jednom kao profesionalac. Borim se za to i vrlo sam motivisan. Osećam podršku tima i porodice. Takođe želim da se oprostim na svoj način i na teniskom terenu. Zato sam dao sve u procesu oporavka. Imao sam slične izazove mnogo puta u karijeri. Ponekad i da javnost nije bila svesna toga. Iako znam da se kraj bliži, želim da probam da igram velike mečeve. Znam da neće biti lako, ali pokušaću. Da budem jasan, moj život se neće srušiti ako ne igram ponovo u grend slem finalu. Ipak, to bi bio najlepši san ako se opet dogodi. U stvari, i dalje verujem u to. Verujem u tu vrstu čuda – naglasio je Rodžer Federer.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar