U novembru biće u decembru! Evo kada će opozicija dogovoriti ZAJEDNIČKI nastup na izborima

Sagovornici Objektiva veruju da će naposletku do ujedinjenja doći jer je zajednički interes – ulazak u parlament, jači od međusobnih neslaganja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Dogovorićemo se u septembru, tj. do kraja oktobra, za dan ili dva, možda ipak za deset dana… U novembru biće u decembru! Teško je prognozirati kada će zaista doći do ujedinjenja opozicije pod rukovodstvom Dragana Đilasa i Vuka Jeremića s obzirom na to da menjaju mišljenje kako vetar duva. Sagovornici Objektiva veruju da će naposletku do ujedinjenja doći jer je zajednički interes – ulazak u parlament, jači od međusobnih neslaganja.

PRIČAM TI PRIČU

Kako je septembar odmicao tako su se raspršile i nade dela opoziciono orijentisanih birača da će do ujedinjenja doći.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Onda je kao pravi timski igrač lider SSP Dragan Đilas uskočio da pomogne – ponudio je novi rok za dogovor o izlasku na izbore.

– Verujem da ćemo do te odluke doći do kraja ovog meseca i iskreno verujem da će stranke doneti zajedničku odluku kakva god ona bila i da ćemo se te odluke svi držati – rekao je Đilas.

Prošao je i oktobar bez dogovora. Verna Đilasova saradnica Marinika Tepić početkom novembra pričala je svima da dogovor opozicije sledi “za koji dan”.

Šlag na tortu stavio je zamenik predsednika SSP Borko Stefanović, a njegova poslednja izjava glasi – dogovor opozicije u narednih desetak dana. Kako je naveo, ta partija svakodnevno razgovara sa Narodnom strankom, Demokratskom strankom, Pokretom slobodnih građana i Pokretom za preokret i nada se da će u narednih desetak dana odlučiti pre svega da li izlaze na “ovo što se teško može nazvati izborima”.

Istakao je da nije reč o broju mandata, već o samom izlasku na izbore, načinima kontrole, ali i kako odbraniti rezultat izbora “možda i na ulici”.

BORBA ZA CENZUS

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić za Objektiv kaže da će do dogovora opozicije na kraju doći jer su njihovi predstavnici svesni koliko su nepopularni.

Foto: YouTube/Pritnscreen

– Dosad lideri opozicije nisu mogli da se ujedine jer je svako od njih mislio da je popularniji od onog drugog i da zaslužuje veći deo plena. Sada je čak i njima jasno da su podjednako nepopularni i time je prostor za ujedinjenje otvoren – smatra Krstić.

Prema rečima političkog analitičara Dejana Miletića, opozicija se na predstojećim izborima bori za cenzus.

Foto: Pink

– Jasno je da ovaj deo opozicije nema usaglašenu strategiju delovanja i konkretne dogovore, već se iskazuju želje i pretpostavke pojedinaca kao zajednički stav. Međutim, ono što je sada potpuno jasno jeste to da će izaći na izbore, i to u najširoj mogućoj koaliciji kako bi nekako izborili cenzus, odnosno ulazak u srpski parlament. Stiče se utisak da to za njih neće biti nimalo lak zadatak, budući da su svojim dosadašnjim konfuznim delovanjima ugrozili svoju parlamentarnu perspektivu – zaključuje Miletić.

Piše: Ekipa Objektiva

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 17. NOVEMBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar